Τι είναι τα duphaston; Έχουν παρενέργειες;

Τι είναι τα duphaston; Έχουν παρενέργειες;

Ερώτηση:
Καλησπέρα η γυναικολόγος μου βρήκε μια κύστη 3 εκατοστών στην δεξιά σάλπιγγα. Δεν έχει μεγαλώσει εδώ και 3 μήνες, αλλά μου δημιουργεί πρόβλημα στην περίοδο. Μου έδωσε τα duphaston για να με βοηθήσει να φύγει η κύστη. Ήθελα να ρωτήσω τι είναι αυτά τα χάπια και αν έχουν παρενέργειες;
Απάντηση:

Είναι ένα χάπι, το οποίο σαν δραστική ουσία έχει μια ουσία που μοιάζει με την προγεστερόνη. Θα σας βοηθήσει να έρθει η περίοδος αφού το πάρετε και το σταματήσετε βέβαια. Ο στόχος είναι να μειωθούν οι ενδογενείς ορμόνες μήπως μειωθεί η κύστη. Πάρτε το, περιμένετε και κάνετε υπέρηχο ξανά όταν τελειώσει η περίοδος για να δείτε αν έδρασε σωστά αυτού του είδους η θεραπεία.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v