Περνάμε τις μέρες της καραντίνας όμορφα κι εποικοδομητικά απ’ την ασφάλεια του σπιτιού μας

Περνάμε τις μέρες της καραντίνας όμορφα κι εποικοδομητικά απ’ την ασφάλεια του σπιτιού μας

Οι μέρες που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και αποτελούν μια ιδιαίτερη πρόκληση για όλους! Πρέπει να μείνουμε όλοι μαζί στο σπίτι αλλά και να οργανώσουμε με τέτοιο τρόπο το πρόγραμμά μας ώστε η συμβίωση γονιών και παιδιών να είναι αρμονική αλλά και εποικοδομητική!

Ένα όφελος αυτής της δύσκολης συνθήκης, είναι ο αυξημένος ποιοτικός χρόνος που περνάμε με τα παιδιά, παίζοντας, διασκεδάζοντας, αλλά και μαθαίνοντας. Κι είναι εξαιρετικά σημαντικό πως τα νέα μέσα μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα απ’ τον καναπέ μας, πράγματα που σε άλλες εποχές θα ήταν αδιανόητα.

Όπως, για παράδειγμα, να επισκεφθούμε ένα μουσείο ή να συμμετέχουμε στις ποικίλες δράσεις του... σαν να ήμασταν εκεί.

Όπως συμβαίνει με όλους τους χώρους ψυχαγωγίας, έτσι και τα μουσεία έχουν από καιρό αναστείλει τη λειτουργία τους με οποιαδήποτε μορφή: επισκέψεις, ξεναγήσεις, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Ειδικά τα τελευταία, ήταν μια εξαιρετική διέξοδος για τους γονείς και μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά να περάσουν όμορφα και, ταυτόχρονα, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τον κόσμο.

Τα καλά νέα είναι πως το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ συνεχίζει αδιάκοπα τις δραστηριότητες του μέσα από το site του. Στις δύσκολες μέρες της καραντίνας, παραμένει «ανοιχτό» για όλους, προτείνοντας νέες δράσεις για τα μικρά παιδιά, αλλά για όλη την οικογένεια. Δραστηριότητες, προτάσεις και ψηφιακές «βόλτες» απ’ την άνεση του σπιτιού μας, που ανανεώνονται τακτικά, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον μας και μας ανοίγουν ένα παράθυρο στον μαγικό κόσμο των τηλεπικοινωνιών.

Αυτές τις μέρες, λοιπον, επισκεφθείτε το site του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ και απολαύστε την:

Συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα & δράσεις

Με ένα κλικ, μικροί και μεγάλοι μπορούν να λάβουν μέρος σε προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί με βάση τα εκθέματα και τις συλλογές του μουσείου. Με οδηγίες βήμα-βήμα, σύντομα επεξηγηματικά βίντεο και περιεχόμενο που θα  ανανεώνεται συνεχώς, οι επισκέπτες καλούνται να ζήσουν την εμπειρία του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ απ’ τη θαλπωρή του σπιτιού τους.

Οι μικροί φίλοι του μουσείου «μένουν σπίτι» και περνούν την ώρα τους ευχάριστα φτιάχνοντας ένα 3D τηλέφωνο από ανακυκλώσιμα υλικά, ζωγραφίζοντας τα εκθέματα του μουσείου και μαθαίνοντας την ιστορία τους. Οι πιο μεγάλοι, πάλι, μπορούν να συμμετέχουν φτιάχνοντας ένα παιχνίδι μνήμης με κάρτες, δημιουργώντας ένα χειροποίητο επιτραπέζιο ή ένα δικό τους κόμικ και άλλα πολλά...

Επίσκεψη σε επιλεγμένα digital σημεία της έκθεσης

Εάν δεν έχετε επισκεφθεί ακόμη το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, τώρα μπορείτε να το απολαύσετε απ’ το σπίτι μέσα από τις διαθέσιμες ψηφιακές εφαρμογές επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.

Γρήγορα και άνετα, μπορείτε να περιηγηθείτε στις διαθέσιμες ψηφιακές συλλογές και να γνωρίσετε από κοντά τον Μορς και την πρωτοποριακή του εφεύρεση, το καλωδιακό πλοίο «Θαλής ο Μιλήσιος», τα αναλογικά τηλεφωνικά κέντρα που κάποτε εξασφάλιζαν την επικοινωνία μας, αλλά και τον πρώτο τηλεφωνικό θάλαμο από τη μακρινή δεκαετία του 1930.

Γνωριμία με σημαντικές στιγμές στην ιστορία των τηλεπικοινωνιών 

Με αφορμή τις πλούσιες συλλογές και τα εκθέματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, οι διαδικτυακοί επισκέπτες ανακαλύπτουν σημαντικές στιγμές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Ιστορίες εμπνευσμένες από τις πλούσιες συλλογές και τα εκθέματα του μουσείου, σας προσφέρουν ιστορική γνώση και την ευκαιρία να γνωρίσετε την εξέλιξη της επικοινωνίας από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.

Έχετε αναρωτηθεί, για παράδειγμα, τι έχει να μας διδάξει ο Κόμης Μοντεκρίστο, ο πολυδιαβασμένος ήρωας του Αλέξανδρου Δουμά, για τις τηλεπικοινωνίες και με ποιον τρόπο η εφεύρεση του τηλέγραφου τον βοήθησε να εκδικηθεί εκείνους που τον φυλάκισαν άδικα;

Μέσα από ένα κλασικό αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, έρχεστε σε επαφή με ένα άγνωστο σήμερα τηλεπικοινωνιακό μέσο, τον οπτικό τηλέγραφο του Κλοντ Σαπ – όχι τον γνωστό σε όλους ηλεκτρικό τηλέγραφο του Μορς. «Είχα δει κάποιες φορές», γράφει ο Δουμάς, «να υψώνονται στην άκρη του δρόμου αυτά τα μαύρα πτυσσόμενα χέρια που μοιάζουν με τα πόδια ενός τεράστιου σκαθαριού...»

Μείνετε συντονισμένοι στο site του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ για νέες δράσεις και ιστορίες κάθε εβδομάδα. #StayConnected

v