Έχω λιγότερες μέρες περίοδο. Τί μπορεί να φταίει;

Έχω λιγότερες μέρες περίοδο. Τί μπορεί να φταίει;

Ερώτηση:
Έχω εδώ και 4 μήνες λιγότερες μέρες περίοδο και συγκεκριμένα από 6 ημέρες που είχα κανονικά έχω 3 μέρες τώρα. Αυτή τη φορά η περίοδος έχει καθυστερήσει και δεν έχει έρθει καθόλου προς το παρόν. Έχω κάνει επέμβαση στη μία ωοθήκη πριν από ένα χρόνο. Η άλλη όμως λειτουργεί κανονικά, από ότι μου έχει πει ο γυναικολόγος. Τί μπορεί να φταίει;
Απάντηση:
Το ότι έχετε κάνει επέμβαση σε αυτή την ηλικία πιθανόν να βηματοδοτεί και την έμμηνο ρύση. Είναι δεδομένο ότι η έμμηνος ρύση βηματοδοτείται απο τις ορμόνες που παράγουν οι ωοθήκες και από τη καλή ποιότητα της μήτρας. Εφόσον στη μήτρα δεν έχετε κάνει κάποια επέμβαση η αιτία φαίνεται να είναι οι ωοθήκες. Σίγουρα χρειάζεται ένας λεπτομερής ορμονολογικός έλεγχος σε όλο σας το σώμα, από θυροειδή, επινεφρίδια, ωοθήκες και υπέρηχους, για να μπορέσετε να δείτε τι φταίει.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v