Τι θα χρειαστείτε
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 μέτρια κρεμμύδια
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
250 γραμμάρια ψίχα ψωμιού
Λίγο μαϊντανό και δυόσμο
2 ασπράδια αυγών
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά, 1 ή 2 καρότα
Για τη σάλτα
2-3 μέτρια κρεμμύδια
1 ρακοπότηρο ξίδι
1 κρασοπότηρο γάλα
2 κρόκους
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Αναμειγνύεται σε ένα μπολ τα υλικά για τους κεφτέδες και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 20
Πλάθετε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες και, αφού τους αλευρώσετε, τους τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Βήμα 3ο
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό. Μόλις πιουν το νερό, τα τσιαγαρίζετε με λίγο βούτυρο και τα σβήνετε με το ξύδι.
Βήμα 4ο
Προσθέτετε πάλι λίγο νερό να βράσει και ρίχνετε µέσα τους κεφτέδες και τα καρότα μέχρι να βράσουν.
Βήμα 5ο (για το αυγολέμονο)
Χτυπάτε τους κρόκους, προσθέτετε το γάλα, λίγο αλάτι, 1 κουταλιά αλεύρι, 1 κουταλιά βούτυρο και, σταδιακά, λίγες κουταλιές από το ζουµί από την κατσαρόλα.
Βήμα 6ο
Περιχύνετε το φαγητό στην κατσαρόλα, ανακατεύετε και σβήνετε τη φωτιά.
Καλή όρεξη!