*Φωτογραφία: blog-news.it
Τι θα χρειαστείτε
Για τη ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι
Λίγο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 ½ κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 αυγό
4 ½ κουταλιές της σούπας γάλα
Για τη γέμιση
2 μεσαία μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα
1-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
¼ φλιτζάνι αμύγδαλα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
¼ αμύγδαλα
Τι πρέπει να κάνετε
Για τη ζύμη
Βήμα 1ο
Σε ένα μπλέντερ ή μίξερ αναμίξτε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Μετά προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε για λίγο τα υλικά. Συνεχίστε με το αυγό και αφήστε το να ομογενοποιηθεί μαζί με το υπόλοιπο μίγμα. Προσθέστε το γάλα, ρίχνοντάς το σιγά σιγά στο σκεύος και μετά ανακατέψτε το και πάλι μέχρι να στερεοποιηθεί η ζύμη.
Βήμα 2ο
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια και ζυμώστε την μέχρι να μαλακώσει. Αφού τελειώστε, τυλίξτε την σε πλαστική μεμβράνη και αφήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση
Βήμα 1ο
Κόψτε τα μήλα και στη συνέχεια βάλτε τα σε ένα σκεύος και πασπαλίστε τα με τον χυμό λεμονιού. Έπειτα, προσθέστε τη καστανή ζάχαρη, τα αμύγδαλα (αφήστε λίγα και για το τέλος), την κανέλα και τη μισή ποσότητα από το βούτυρο.
Βήμα 2ο
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, τοποθετήστε την σε μια κόλλα ψησίματος και ανοίξτε την.
Βήμα 3ο
Έπειτα αλείψτε την με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο (ή με λάδι), βάλτε τη γέμιση μέσα και τυλίξτε την σε ρολό. Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε λίγες σχισμές με το μαχαίρι για να πάρει το στρούντελ το κλασικό του σχέδιο.
Βήμα 4ο
Στο τέλος, αλείψτε το με το χτυπημένο αυγό, ρίξτε λίγα αμύγδαλα για γαρνιτούρα και αφήστε το στρούντελ να ψηθεί για 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει καφέ ανοιχτό χρώμα.
Αφήστε το να κρυώσει και πασπαλίστε με προαιρετικά πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη πριν σερβίρετε.
*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το steirische-spezialitaeten.at
*Φωτογραφία: images-gmi-pmc.edge-generalmills.com
Πηγή: anitalianinmykitchen.com