Τι θα χρειαστείτε
800 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κρόκους
200-225 γραμμάρια ζάχαρη
½ φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
½ κιλό καβουρδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1½ (και ίσως και λίγο παραπάνω) κιλό αλεύρι
1 κιλό ζάχαρη άχνη
Λίγη κανέλα
3 κουταλάκια γλυκού baking powder
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σε ένα μεγάλο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει.
Βήμα 2ο
Προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους, το κονιάκ, το λάδι, την κανέλα και λίγο λίγο το αλεύρι, χτυπώντας συνέχεια μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή.
Βήμα 3ο
Φτιάχνετε την ζύμη σε μπαλάκια (μικρά) και τα ψήνετε στους 180 οC για 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 4ο
Μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο κι αφού κρυώσουν λίγο, τα ραντίζετε με ροδόνερο.
Βήμα 5ο
Τέλος, πασπαλίζετε τους κουραμπιέδες σας με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Καλή όρεξη και… καλά Χριστούγεννα!