Τραχανόπιτα: Νόστιμη και λαχταριστή!

Τραχανόπιτα: Νόστιμη και λαχταριστή!

Υπάρχουν κάποια φαγητά που θυμίζουν χειμώνα, τζάκι και οικογενειακή στοργή. Ένα απ' αυτά είναι ο τραχανάς, που μας αρέσει σε κάθε του μορφή. Αυτή τη φορά, λοιπόν, σας προτείνουμε να... απλώσετε τραχανά με έναν διαφορετικό τρόπο και συγκεκριμένα μέσα σε μια λαχταριστή πίτα. Μας ευχαριστείτε μετά.

Τι θα χρειαστείτε

2 φλιτζάνια τραχανά σταρένιο (γλυκό)

1 φλιτζάνι γάλα

1 πρέζα χοντρό αλάτι

120 γραμμάρια τριμμένη φέτα

100 γραμμάρια βούτυρο

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Βράζετε τον τραχανά σε 1,5 λίτρο νερό με λίγο αλάτι σε σιγανή προς μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Μόλις χυλώσει το μίγμα, προσθέτετε το γάλα και το αφήνετε να βράσει ακόμα 5 λεπτά.

Βήμα 2ο

Τον αφαιρείτε από την φωτιά και τον βάζετε σε ένα πυρέξ ή βαθύ ταψάκι.  Ενδεικτικά, το σκεύος της φωτογραφίας έχει διαστάσεις 20x25.

Βήμα 3ο

Προσθέτετε το τυρί και το βούτυρο και ανακατεύετε ελαφρώς.

Βήμα 4ο

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 1 με 1.5 ώρα ή  μέχρι ο τραχανάς να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να έχει απορροφήσει τα υγρά.

Βήμα 5ο

Προτού κόψετε την πίτα, περιμένετε περίπου 20 λεπτά για να μην σας διαλυθεί και μετά σερβίρετε. 

 Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!

v