Τι θα χρειαστείτε
1 κιλό κιμά από στήθος κοτόπουλου (χωρίς την πέτσα)
2 φλιτζάνια τριμμένο ψωμί ή φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι φρέσκο άπαχο γάλα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
3/4 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
Μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Τοποθετήστε τον κιμά σε ένα μπολ. Προσθέστε το γάλα, μισό φλιτζάνι από το τριμμένο ψωμί, το κρεμμύδι, το καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 2ο
Ανακατέψτε όλα τα υλικά με μία λαστιχένια σπάτουλα (ή με τα χέρια σας…) μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 3ο
Πλάστε 4 ή 5 μεγάλα μπιφτέκια, ανάλογα με την προτίμησή σας.
Βήμα 4ο
Σε ένα πιάτο, βάλτε το υπόλοιπο τριμμένο ψωμί και πανάρετε με αυτό τα μπιφτέκια.
Βήμα 5ο
Ζεσταίνεται το λάδι σε αντικληρικό τηγάνι και τηγανίζετε τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.
Σερβίρετε ενώ είναι ακόμα ζεστά και… καλή σας όρεξη!
Καλησπέρα σας!