1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ.)
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
4 φακελάκια ζελέ φρούτων (ό,τι γεύση θέλετε)*
Ζεστό και κρύο νερό
*μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από μία γεύσεις.
Τι πρέπει να κάνετε
Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι «χοντροσπάστε» τα μπισκότα.
Ετοιμάζετε συμφώνα με τις οδηγίες τις συσκευάσεις το ζελέ. Συνήθως χρειάζονται 250 ml ζεστό νερό και 250 ml κρύο για ένα φακελάκι -εδώ θα χρειαστείτε 2 φακελάκια από την ιδία γεύση.
Μόλις είναι έτοιμο ρίξτε το πάνω απ’ τα μπισκότα και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
Στην συνέχεια ετοιμάστε ένα φακελάκι ζελέ (250 ml ζεστό νερό και 250 ml κρύο νερό) και περιχύστε το πάνω από την πρώτη στρώση. Περιμένετε πάλι να σφίξει.
Στο τελευταίο στάδιο, κάνετε ακριβώς ότι και πριν, απλά αντί για το κρύο νερό βάζετε το γιαούρτι και χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να «αφρατέψει».
Βάλτε το στην κατάψυξη για να πήξει και είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Πηγή: cookpad.com
Γλυκό ψυγείου με μαύρη και λευκή σοκολάτα
Τι θα χρειαστείτε
200 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
570 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
2 μεγάλα ασπράδια αβγών
Τι πρέπει να κάνετε
Λαδώστε μια μακρόστενη φόρμα 22×12 εκατοστών περίπου και απλώστε μια λωρίδα λαδόκολλα στη βάση.
Λιώστε σε μπεν μαρί τη μαύρη σοκολάτα. Μόλις λιώσει εντελώς κατεβάστε την από τη φωτιά και προσθέστε σταδιακά τα 370 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν.
Όση ώρα λιώνει η σοκολάτα σε μπεν μαρί, χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτετε και αυτά στο μείγμα της μαύρης σοκολάτας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Λιώστε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς.
Εν τω μεταξύ, χτυπήστε με το μίξερ χειρός τα υπόλοιπα 200 ml κρέμα γάλακτος μέχρι να πετύχετε μια σφιχτή σαντιγί.
Προσθέστε απαλά τη σαντιγί στη λιωμένη λευκή σοκολάτα και χτυπήστε τη μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.
Στη συνέχεια, στρώστε το μισό μείγμα της σκούρας σοκολάτας στον πάτο της φόρμας, συνεχίζετε στρώνοντας από πάνω προσεκτικά και αργά όλη τη λευκή κρέμα σοκολάτας και τελειώστε με τη στρώση μαύρης σοκολάτας προσέχοντας να μη χαλάσετε τη λευκή.
Βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, την αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα, κόβετε κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή: sintayes.gr
Γλυκό ψυγείου με λεμόνι
(Φωτογραφία: syntayes.gr)
Τι θα χρειαστείτε
1 πακέτο μπισκότα της αρεσκείας σας
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά κατά προτίμηση)
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
Τι πρέπει να κάνετε
Ανακατεύετε το γιαούρτι και το γάλα. Προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Σε ένα ποτήρι ή άλλο σκεύος που θα σερβίρετε το γλυκό, θρυμματίζετε 2 μπισκότα.
Γεμίστε το ποτήρι με την κρέμα. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε άλλη μία στρώση μπισκότων.
Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο για λίγο, διακοσμήστε όπως θέλετε και απολαύστε.
Πηγή: aboutkastoria.gr
Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότο
(Φωτογραφία: syntayes.gr)
Τι θα χρειαστείτε
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο
3 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μπισκότα κανέλας θρυμματισμένα στο multi
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
*2-3 κουταλάκια της σούπας λικέρ της αρέσκειας σας (προαιρετικά)
*Θρυμματισμένα μπισκότα, ή τρούφα σοκολάτας, ή σαντιγί για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Τι πρέπει να κάνετε
Για τη βάση: Θρυμματίστε τα μπισκότα στο multi και λιώστε το βούτυρο. Τα αναμιγνύετε ανακατεύοντας καλά μέχρι να φτιάξετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Στρώστε το μείγμα καλά και ισομερώς σε ένα στρογγυλό τσέρκι με αποσπώμενο πάτο ή σε απλό ταψάκι με λαδωμένη λαδόκολλα για να μπορέσετε να ξεφορμάρετε εύκολα. Ισιώστε με την ανάποδη ενός κουταλιού και βάλτε το στο ψυγείο.
Για τη γέμιση: Σε ένα πυρίμαχο μπολ τοποθετήστε τα σπασμένα κομμάτια κουβερτούρας. Ζεσταίνετε σε κατσαρολίτσα την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση, ρίξτε την στο μπολ με τα κομματάκια κουβερτούρας. Προσθέστε (προαιρετικά) και το λικέρ και ανακατεύστε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 5-8 λεπτά να «σταθεί».
Μόλις μισοκρυώσει, στρώστε το πάνω από τη βάση μπισκότου, πασπαλίστε με τριμμένο μπισκότο ή τρούφα σοκολάτας (αν θέλετε) και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σφίξει καλά.
Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρετε και σερβίρετε.
Πηγή: mytastegr.com