Η 19χρονη κόρη μου λέει ότι θέλει να είναι αγόρι. Τι να κάνω;

Η 19χρονη κόρη μου λέει ότι θέλει να είναι αγόρι. Τι να κάνω;
Η παρακάτω απάντηση δεν προέρχεται από κάποιο αυτόματο πρόγραμμα, ούτε από ένα ανώνυμο συντάκτη. Είναι από ένα πραγματικό γονιό, σαν εσένα, με ένα πραγματικό προβληματισμό, όπως οι δικοί σου. Στο «Όσα οι γονείς ρωτούν», η ψυχολόγος Ρομίνα Σαλούστρου απαντά σε αυτά τα προβλήματα, έγκυρα και με ευαισθησία. Αγόρασε τώρα το βιβλίο εδώ. Γιατί γονιός δε γεννιέσαι, γίνεσαι!
Ερώτηση:
Η 19χρονη κόρη μου, λέει εδώ και 4 μήνες, ότι θέλει να είναι αγόρι. Άρχισε να φοράει κάτι σαν στηθόδεσμο πολύ σφιχτό, έτσι ώστε να μη φαίνεται το στήθος της διότι την ενοχλεί. Αρνείται οποιαδήποτε κουβέντα. Τι να κάνω; Πώς να βοηθήσω; Ευχαριστώ. 
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία σας. Η διαμόρφωση της ταυτότητας κάθε προσώπου είναι μία σημαντική διαδικασία η οποία σταδιακά συντελείται, λαμβάνονται υπόψη πολλούς και πολύπλοκους παράγοντες.

Εάν αυτή είναι η επιθυμία της κόρης σας, φαντάζομαι ότι θα είχατε και νωρίτερα στοιχεία για την προτίμησή της, καθώς δεν είναι μια στάση που μπορεί να αναπτύχθηκε κατά το τελευταίο 4μηνο. Ίσως λοιπόν πήρε το θάρρος αυτή τη στιγμή να σας το επικοινωνήσει πιο ξεκάθαρα.

Για να είστε λοιπόν βοηθητική, αρχικά θα χρειαστεί να την ακούσετε. Μη βιαστείτε να απαντήσετε, μη βιαστείτε να δώσετε συμβουλές και πιθανές λύσεις. Ακούστε. Το ότι μοιράζεται μαζί σας αυτήν την πληροφορία είναι πολύ σημαντικό καθώς εμπιστεύεται τη σχέση σας. Σε αυτήν λοιπόν την καλή σχέση έχετε να βασιστείτε προκειμένου να είστε δίπλα στην κόρη σας, όποια κι αν είναι η επιθυμία της. Ακόμη κι αν διαφωνείτε. Αφού λοιπόν την ακούσετε, ρωτήστε την αν χρειάζεται βοήθεια, όχι για να αλλάξει, αλλά για να γνωρίσει όλα αυτά τα συναισθήματα που νιώθει και να τα αξιοποιήσει. Εάν και η ίδια το επιθυμεί, η επίσκεψή της σε έναν ψυχοθεραπευτή θα ήταν πολύ βοηθητική καθώς θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τον πολύπλοκο και πολύμορφο εαυτό της!

Εάν ταυτόχρονα επιθυμείτε κι εσείς μια βοήθεια για το πώς να σταθείτε σε όλο αυτό, μη διστάσετε να τη ζητήσετε καθώς και ο δικός εαυτός χρειάζεται φροντίδα και είναι υπέροχο να την προσφέρετε. Σαφώς, θα έχετε το χρόνο να μοιραστείτε περισσότερες πληροφορίες από ότι αντιστοιχεί σε αυτήν τη στήλη, κι επομένως να έχετε μια περισσότερο ξεκάθαρη εικόνα τόσο για την κόρη σας όσο και για τη δικής σας στάση.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v