Πώς να φτιάξετε νηστίσιμο παστίτσιο

Πώς να φτιάξετε νηστίσιμο παστίτσιο

Επειδή το παστίτσιο δεν είναι από τα φαγητά που αποχωρίζεσαι εύκολα κι επειδή, καλώς ή κακώς, τα περισσότερα παιδιά αντιπαθούν τα νηστίσιμα φαγητά, μπορείτε φέτος να κάνετε την έκπληξη και να μαγειρέψετε ένα παστίτσιο... άκρως νηστίσιμο, χρησιμοποιώντας αντί για κανονικό κιμά, κιμά σόγιας.

Τι θα χρειαστείτε

Για τα μακαρόνια:

1 πακέτο μακαρόνια Νο 2, για παστίτσιο

Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι

Λίγη πάπρικα

Λίγη φρυγανιά για το πασπάλισμα του ταψιού και της μπεσαμέλ

Για τον κιμά:

1 πακέτο κιμά σόγιας

3 μεγάλα κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

2 πράσινες πιπεριές

4 ώριμες ντομάτες

1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο

5 μπαχάρια

1 ξύλο κανέλλα

Αλάτι και πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:

1,5 κ. πατάτες

1 κ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο

Αλάτι

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σουρώνετε, ανακατεύετε με την πάπρικα και το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα μισά σε λαδωμένο και πασπαλισμένο με τριμμένη φρυγανιά ταψί.

Βήμα 2ο

Βράζετε 10 λεπτά τον κιμά, αφήνετε να κρυώσει, τον σουρώνετε, ξεβγάζετε και ξανασουρώνετε καλά.

Εν τω μεταξύ, τσιγαρίζετε ελαφρά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές -όλα ψιλοκομμένα- προσθέτετε τη σόγια, την κανέλα και το μπαχάρι, σβήνετε με τις ντομάτες -ψιλοκομμένες κι αυτές- και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά και να «πιουν» τα υγρά τους.

Απλώστε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια και τα καλύπτετε με τα υπόλοιπα.

Βήμα 3ο

Για τη μπεσαμέλ, βράστε τις πατάτες σε καλά αλατισμένο νερό, σουρώστε τις χωρίς να πετάξετε το ζουμί, προσθέστε το ελαιόλαδο και το μοσχοκάρυδο και λιώστε τις με το ραβδομπλέντερ.

Αν είναι πολύ σφιχτή η μπεσαμέλ, μπορείτε να την αραιώσετε με λίγο από το ζουμάκι που κρατήσατε.

Τέλος την περιχύνετε πάνω από τα μακαρόνια.

Βήμα 4ο

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Πηγή: praktikesidees.gr, από την Άννα Φιλιζιώτου

v