Γενικά tips
Ρυθμίστε την θερμοκρασία του ψυγείου στους 4- 4,5 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας της Αμερικής.
Αν στη συσκευασία αναγράφεται ημερομηνία λήξης, τηρήστε την.
Πόσο «αντέχουν» βασικά τρόφιμα στη συντήρηση
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Γάλα: Μέχρι μια εβδομάδα από την ημερομηνία παραγωγής.
Αυγά: Από 3 έως 5 εβδομάδες.
Γιαούρτι: 7 με 10 μέρες από την ημερομηνία παραγωγής.
Μοτσαρέλα: μέχρι 2 εβδομάδες.
Σος με βάση το τυρί: 1 εβδομάδα.
«Κίτρινο» τυρί: από 5 έως 7 μέρες.
Φρούτα και λαχανικά
Μήλα: από 3 έως 4 εβδομάδες.
Ροδάκινα: από 3 έως 5 μέρες.
Μπρόκολο: από 3 μέχρι 5 μέρες.
Καρότα: 2 με 3 εβδομάδες.
Μαρούλι και έτοιμες κομμένες σαλάτες: 3 έως 5 μέρες.
Σταφύλια: 5 έως 7 μέρες (για ν' αποφύγετε την υγρασία, μην τα πλύνετε προτού τα καταναλώσετε).
Χυμός πορτοκάλι: 7 έως 10 μέρες.
Κρεατικά και αλλαντικά
Μπέικον: 1 εβδομάδα.
Μοσχαρίσιο, χοιρινό κρέας και αρνί: 3 με 5 μέρες.
Φρέσκος κιμάς μοσχαρίσιος και κιμάς γαλοπούλας: 1 με 2 μέρες.
Μαγειρεμένος κιμάς από μοσχάρι ή γαλοπούλα: από 3 έως 4 μέρες.
Ωμά πουλερικά: 1 με 2 μέρες.
Μαγειρεμένα πουλερικά: από 3 έως 4 μέρες.
Σος
Μπάρμπεκιου σος: μέχρι 4 μήνες.
Μουστάρδα: μέχρι 12 μήνες.
Κέτσαπ: μέχρι 6 μήνες.
Μαγιονέζα: 2 με 3 μήνες μετά το άνοιγμα της συσκευασίας.
Πηγή: independent.co.uk