Πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στο ψυγείο

Πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στο ψυγείο

Ετοιμάζετε τα υλικά για να φτιάξετε πρωινό και συνειδητοποιείτε ότι η καπνιστή γαλοπούλα που είχατε πάρει πριν λίγες μόνο μέρες, αρχίζει να μυρίζει λίγο περίεργα και οι φέτες του τυριού να κολλάνε μεταξύ τους. Αν αναρωτιέστε γιατί, μάλλον δεν γνωρίζετε κάποιους βασικούς κανόνες για να διατηρούνται τα τρόφιμα περισσότερο στο ψυγείο. Δείτε πόσο «αντέχουν» τα βασικά είδη διατροφής εντός ψύξης για να μην χάνετε σε γεύση και σε χρήμα, αλλά και για να προστατευτείτε από τους κινδύνους των χαλασμένων τροφών!

Γενικά tips

Ρυθμίστε την θερμοκρασία του ψυγείου στους 4- 4,5 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας της Αμερικής.

Αν στη συσκευασία αναγράφεται ημερομηνία λήξης, τηρήστε την.

Πόσο «αντέχουν» βασικά τρόφιμα στη συντήρηση

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Γάλα: Μέχρι μια εβδομάδα από την ημερομηνία παραγωγής.

Αυγά: Από 3 έως 5 εβδομάδες.

Γιαούρτι: 7 με 10 μέρες από την ημερομηνία παραγωγής.

Μοτσαρέλα: μέχρι 2 εβδομάδες.

Σος με βάση το τυρί: 1 εβδομάδα.

«Κίτρινο» τυρί: από 5 έως 7 μέρες.

Φρούτα και λαχανικά

Μήλα: από 3 έως 4 εβδομάδες.

Ροδάκινα: από 3 έως 5 μέρες.

Μπρόκολο: από 3 μέχρι 5 μέρες.

Καρότα: 2 με 3 εβδομάδες.

Μαρούλι και έτοιμες κομμένες σαλάτες: 3 έως 5 μέρες.

Σταφύλια: 5 έως 7 μέρες (για ν' αποφύγετε την υγρασία, μην τα πλύνετε προτού τα καταναλώσετε).

Χυμός πορτοκάλι: 7 έως 10 μέρες.

Κρεατικά και αλλαντικά

Μπέικον: 1 εβδομάδα.

Μοσχαρίσιο, χοιρινό κρέας και αρνί: 3 με 5 μέρες.

Φρέσκος κιμάς μοσχαρίσιος και κιμάς γαλοπούλας: 1 με 2 μέρες.

Μαγειρεμένος κιμάς από μοσχάρι ή γαλοπούλα: από 3 έως 4 μέρες.

Ωμά πουλερικά: 1 με 2 μέρες.

Μαγειρεμένα πουλερικά: από 3 έως 4 μέρες.

Σος

Μπάρμπεκιου σος: μέχρι 4 μήνες.

Μουστάρδα: μέχρι 12 μήνες.

Κέτσαπ: μέχρι 6 μήνες.

Μαγιονέζα: 2 με 3 μήνες μετά το άνοιγμα της συσκευασίας.

Πηγή: independent.co.uk

v