Τουρλού
Τι θα χρειαστείτε
1 πατάτα
1 μελιτζάνα
1 κολοκύθι
1 κρεμμύδι ξερό
1 πιπεριά
1 τομάτα
Μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Τι θα κάνετε: Κόβετε σε κύβους τα λαχανικά. Σοτάρετε την μελιτζάνα, το κολοκύθι, το κρεμμύδι και την πιπεριά για 4 λεπτά περίπου. Προσθέτετε την τομάτα, την πατάτα και τον μαϊντανό, αλάτι πιπέρι και λίγο νερό και σιγοβράζετε και 20’ περίπου. Για καλύτερα γευστικά αποτελέσματα, προσθέστε –αν υπάρχει η δυνατότητα- και φέτα.
Μακαρόνια με τόνο
Τι θα χρειαστείτε
Ένα πακέτο μακαρόνια
Μία κονσέρβα τόνο
Μια κονσέρβα τοματοχυμό
Δύο κρεμμύδια
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Τι θα κάνετε: Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Ρίχνετε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να βράσει η σάλτσα για 15’ -20’. Στραγγίζετε τον τόνο από το νερό ή το λάδι και τον προσθέτετε στη σάλτσα. Ανακατεύετε και σερβίρετε μαζί με τα μακαρόνια. Αν υπάρχει η δυνατότητα προσθέστε και κομμάτια φέτας.
Σπέσιαλ ομελέτα
Τι θα χρειαστείτε
6 αυγά
2 ντομάτες
2 πιπεριές
1 κονσέρβα μανιτάρια
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Τι θα κάνετε: Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε αλατοπίπερο. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα προσθέτετε. Τηγανίζετε το μίγμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές. Tip: Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε άλλο υλικό έχετε, όπως πατάτες και τυρί.
Σπετζοφάι
Τι θα χρειαστείτε
4 πιπεριές κέρατα
2 ντομάτες ή έναν τοματοχυμό
1 μεγάλο κρεμμύδι ξηρό
3 λουκάνικα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Τι θα κάνετε: Κόβετε το λουκάνικο σε ροδέλες και τα λαχανικά. Τηγανίζετε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το αλατοπίπερο και τα τσιγαρίζετε. Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Λαχανόρυζο
Τι θα χρειαστείτε
1/2 μέτριο λάχανο
1/2 κούπα ρύζι νυχάκι
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 πιπεριά φλωρίνης
Σκόρδο
Σέλινο
Αλάτι, πιπέρι, λεμόνι
Ελαιόλαδο
Τι θα κάνετε: Κόβετε το λάχανο σε κομμάτια, τα πλένετε και τα βάζετε για 5’ σε καυτό νερό. Αφαιρείτε το νερό, προσθέτετε λάδι και σοτάρετε τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτετε νερό, αλατοπίπερο και βράζετε για 15’. Προσθέτετε και το ρύζι και βράζουμε άλλα 15’. Όταν το ρύζι μαλακώσει, το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε αρκετό λεμόνι.