Δίδυμα από διαφορετικούς πατέρες
Η Mia Washington απέκτησε δίδυμα αγοράκια, όμως ο σύζυγός της είναι ο βιολογικός μπαμπάς μόνο του ενός. Πώς έγινε αυτό; Έμεινε έγκυος πρώτα από τον άνδρα της, και μερικές ώρες μετά, αφού συνέχισε να έχει ωορηξία, από τον εραστή της. Πρόκειται για ένα σπάνιο ιατρικό περιστατικό, που στα αγγλικά ονομάζεται heteropaternal superfecundation, και συμβαίνει πάρα πολύ σπάνια. Η αλήθεια, στην ιστορία της Mia Washington, αποκαλύφθηκε αφού γεννήθηκαν τα δύο αγόρια και δεν έμοιαζαν καθόλου μεταξύ τους. Ωστόσο, ο σύζυγός της υιοθέτησε το μη βιολογικό παιδί του και ανέλαβε πλήρως τον ρόλο του φυσικού πατέρα.
Δίδυμα διαφορετικού χρώματος
Μόνο μία φορά στο εκατομμύριο συμβαίνει ένα ζευγάρι από διαφορετικές φυλές να αποκτήσει δίδυμα διαφορετικού χρώματος. Ωστόσο, οι Kian & Remee Hodgson απέκτησαν τον Οκτώβριο του 2008 δύο κοριτσάκια, εκ των οποίων το ένα είναι κατάλευκο και ξανθό και το άλλο μαύρο.
Η μεγαλύτερη σε ηλικία μαμά
Μετά τη βιβλική Σάρα, που σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη απέκτησε παιδί στα 90 της χρόνια, η Ινδή Rajo Devi απέκτησε παιδί στα 70 της χρόνια, μετά από προσπάθειες 50 ετών με τον σύζυγό της και αφού πέρασε κλιμακτήριο λίγο πριν τα 60. Πώς τα κατάφερε; Συμμετείχε σε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα τεχνητής γονιμοποίησης, μέσω του οποίου τοποθετήθηκε στην μήτρα της ωάριο από δωρητή, το οποίο είχε γονιμοποιηθεί με το σπέρμα του 72χρονου συζύγου της. Τελικά, τον Δεκέμβριο του 2008 απέκτησε μία κόρη, ενώ δύο χρόνια αργότερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης «κυκλοφόρησε» ότι η Rajo Devi είναι ετοιμοθάνατη λόγω επιπλοκών στον τοκετό. Από τότε δεν έχει δημοσιευτεί ξανά κάτι νεότερο.
Η μικρότερη σε ηλικία μαμά
Η Lina Medina, από το Περού, απέκτησε τον γιο της τον Μάιο του 1939, όταν ήταν μόλις 5 ετών. Ο γιος της, Gerardo, πέρασε τα παιδικά του χρόνια πιστεύοντας πως μητέρα του είναι η γιαγιά του και πως η πραγματική μαμά του ήταν αδερφή του. Πέθανε στα 40 του από ασθένεια του μυελού των οστών, όμως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο θάνατός του σχετίζεται με την αφύσικη γέννα του. Το 1972 η Lina παντρεύτηκε και γέννησε το δεύτερο παιδί της, 33 χρόνια μετά το πρώτο. Ο βιολογικός πατέρας του Gerardo παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστος.
Τα πιο μικροσκοπικά μωρά
Ο James Elgin Gil γεννήθηκε στις 20 Μαΐου του 1987, στην Οτάβα του Καναδά και είναι το μοναδικό τόσο πρόωρο μωρό που κατάφερε να επιβιώσει. Όταν γεννήθηκε, στις 21 εβδομάδες και 5 ημέρες εγκυμοσύνης (18 εβδομάδες νωρίτερα από το κανονικό), ζύγιζε μόλις 482 γραμμάρια. Ωστόσο, η Amillia Sonja Taylor (φωτο), από την Φλόριντα των Η.Π.Α., ζύγιζε μόλις 283 γραμμάρια όταν γεννήθηκε στις 21 εβδομάδες και 6 ημέρες, και κατάφερε να επιβιώσει μέχρι σήμερα, υγιέστατη.
Τα πιο μεγαλόσωμα μωρά
Το πιο μεγαλόσωμο μωρό στον κόσμο, το οποίο κατάφερε να επιβιώσει, γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1955 στην Ιταλία και είχε βάρος 10,2 κιλά. Δεν υπάρχει κάποια άλλη πληροφορία για το συγκεκριμένο αγόρι. Το δεύτερο πιο βαρύ μωρό γεννήθηκε στην Ινδονησία, τον Σεπτέμβριο του 2009, με βάρος 8,7 κιλά. Λέγεται πως η μητέρα του μωρού αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα διαβήτη και ότι και τα προηγούμενα παιδιά της γεννήθηκαν πιο βαριά από το φυσιολογικό (φωτό).
Το μωρό της τουαλέτας
Έχουμε κατά καιρούς ακούσει διάφορες ιστορίες για μωρά που κόντεψαν να γεννηθούν ή και γεννήθηκαν στην λεκάνη μιας τουαλέτες. Ωστόσο, η κόρη της Ινδής Bhuri Kalbi αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση, αφού γεννήθηκε όταν η μαμά της πήγε στην τουαλέτα ενός τρένου στην Ινδία. Η Kalbi ήταν μόλις επτά μηνών έγκυος και σε καμία περίπτωση δεν περίμενε ότι θα γεννούσε πηγαίνοντας στην τουαλέτα. Το απίστευτο της ιστορίας είναι ότι, καθώς οι τουαλέτες των τρένων «αδειάζουν» απευθείας στις σιδηροδρομικές ράγες, όταν το μωρό της Kalbi γεννήθηκε, έπεσε μέσα από την τρύπα, έξω από το τρένο, ενώ αυτό ήταν εν κινήσει. Ο οδηγός του τρένου ειδοποιήθηκε άμεσα, το τρένο σταμάτησε και το μωρό βρέθηκε μερικά μέτρα πίσω, ζωντανό πάνω στις ράγες.
Γέννα στο δέντρο
Η Carolina Chirindza γέννησε την κόρη της, Rositha, σε ένα δέντρο. Το 2000, το σπίτι της Chirindza στη Μοζαμβίκη πλημμύρισε και εκείνη για να σωθεί, σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο. Περίμενε εκεί τέσσερις ημέρες, χωρίς τροφή ή νερό, προκειμένου κάποιος να έρθει για βοήθεια, μέχρι που της έσπασαν τα νερά και αναγκάστηκε να γεννήσει πάνω στο δέντρο. Για καλή της τύχη, λίγη ώρα αργότερα, πέρασε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο της Νοτίου Αφρικής και την έσωσε.
Τα πανομοιότυπα πεντάδυμα
Τα ονόματά τους είναι Annette, Cecile, Emilie, Marie and Yvonne, όμως είναι γνωστές ως οι Πεντάδυμες Dionne. Πρόκειται για τα μοναδικά πανομοιότυπα πεντάδυμα που έχουν καταγραφεί ποτέ, τα οποία συλλήφθηκαν με φυσιολογικό τρόπο και επέζησαν μετά τη γέννα. Όταν τα πέντε μωρά έγιναν 9 μηνών, η πολιτεία του Καναδά τα πήρε από τους γονείς τους και τα έθεσε υπό την προστασία του κράτους, παρέχοντάς τους κατάλυμα, το λεγόμενο Quintland, στο οποίο παρακολουθούνταν διαρκώς με ιατρικές εξετάσεις και μεγάλωναν ουσιαστικά σαν πειραματόζωα, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και χωρίς να έρχονται σε επαφή με τον έξω κόσμο ή με τους γονείς τους, παρά μόνο με το νοσηλευτικό προσωπικό. Στο "σπίτι" τους πήγαιναν τουρίστες και τα παρατηρούσαν, χωρίς όμως να επικοινωνούν μαζί τους.
Όταν έγιναν 9 ετών, οι γονείς κατάφεραν να κερδίσουν την επιμέλεια των παιδιών, όμως συνέχισαν να τα κρατούν στη γυάλα, «παραχωρώντας» τα μόνο για φωτογραφήσεις και ως αξιοθέατα σε τουρίστες, προκειμένου να κερδίζουν χρήματα. Όταν πλέον μεγάλωσαν, τα κορίτσια ισχυρίστηκαν πως δεν έχουν δει ούτε ένα δολάριο από τα εκατομμύρια που υποτίθεται πως έβγαλαν εις βάρος τους το κράτος και οι γονείς τους. Σε κάθε περίπτωση, η πορεία της ζωής τους, ύστερα από τις τραυματικές παιδικές εμπειρίες, δεν ήταν φυσιολογική. Το μόνο που έχει γνωστοποιηθεί είναι ότι τρεις από αυτές ζουν απομονωμένες από όλους και από όλα, σε ένα σπίτι στο Μόντρεαλ.
Το Μεγάλο Ντέρμπυ του Πελαργού
Ο Καναδός δικηγόρος Charles Vance Miller δεν απέκτησε ποτέ παιδιά. Απέκτησε όμως τεράστια περιουσία, την οποία δεν είχε να αφήσει σε κανέναν πριν πεθάνει. Ήταν, όμως, παράξενος άνθρωπος και αυτό επιβεβαιώθηκε από την διαθήκη του, σύμφωνα με την οποία άφηνε το τεράστιο σπίτι που είχε ως εξοχικό στην Τζαμάικα σε τρεις άλλους δικηγόρους, οι οποίοι, όπως λέγεται, μισούσαν ο ένας τον άλλον. Όταν θα πέθαιναν και οι τρεις, το σπίτι θα έπρεπε να πουληθεί και τα χρήματα να δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα του Τορόντο. Η διαθήκη όριζε, επίσης, πως τα υπόλοιπα χρήματα της περιουσίας του έπρεπε να δοθούν στη μητέρα που σε διάστημα 10 ετών από τον θάνατό του, θα γεννούσε τα περισσότερα παιδιά.
Το γεγονός έγινε γνωστό ως το Μεγάλο Ντέρμπυ του Πελαργού και μέχρι το τέλος της δεκαετούς περιόδου εμφανίστηκαν 6 μαμάδες που μοιράστηκαν το μεγάλο χρηματικό ποσό. Τέσσερις από αυτές απέκτησαν εννέα παιδιά η κάθε μία (και έλαβαν από 125.000 δολάρια), ενώ οι άλλες δύο, με λιγότερα παιδιά, μοιράστηκαν μικρότερα ποσά. Για την δύσκολη οικονομικά δεκαετία του 1930, τα χρήματα αυτά αποτέλεσαν κάτι περισσότερο από ένα σημαντικό βοήθημα για τις γυναίκες αυτές, οι οποίες τα χρησιμοποίησαν για την εκπαίδευση των παιδιών τους.