Πήρα Duphaston και μου ήρθε περίοδος με περισσότερο αίμα. Τι να κάνω;

Πήρα Duphaston και μου ήρθε περίοδος με περισσότερο αίμα. Τι να κάνω;

Ερώτηση:
Επειδή είχα καθυστέρηση 2 μήνες, συμβουλεύτηκα το γιατρό μου, ο οποίος μου είπε ότι έκανα υπερπλασία ενδομητρίου, που είναι μία πολύ συχνή πάθηση. Το παρακολουθούμε και είδαμε ότι επανέρχεται στα φυσιολογικά με το τελείωμα της περιόδου, ενώ ο γιατρός μου πιστεύει ότι η αιτία είναι ότι δεν παράγω προγεστερόνη. Πήρα Duphaston και, την 5η μέρα από τότε που το ξεκίνησα, μου ήρθε περίοδος με αρκετό αίμα. Είναι φυσιολογικό αυτό που μου συμβαίνει; Ρώτησα αν φταίει κάτι άλλο, αλλά μου είπε ότι όλα είναι καθαρά-και το τεστ παπ βγήκε καθαρό. Τι να κάνω;
Απάντηση:

Το ότι έχετε αρκετό αίμα, ειδικά μετά το Duphaston, σημαίνει ότι το ενδομήτριο έχει υπερπλαστεί και έχει παχύνει πολύ, γι'αυτό και φέρνει άφθονο αίμα στην περίοδο. Αυτό που φοβόμαστε είναι η υπερπλασία του ενδομητρίου χωρίς να έχετε περίοδο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις επικίνδυνες. Γι 'αυτό πρέπει να φροντίσετε να έχετε οπωσδήποτε κάθε μήνα περίοδο, ώστε να ξέρετε ότι το ενδομήτριο αυτό πέφτει. Ιδανική λύση θα ήταν να χάσετε βάρος. Όσα περισσότερα κιλά χάσετε, τόσο πιο πολύ θα επανέλθει το ενδομήτριο στα φυσιολογικά. Αν, όμως, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να φροντίσετε κάθε μήνα να έρχεται καλά και άφθονα η περίοδός σας. Δεν είναι κακή ιδέα επίσης να κάνετε μια υστεροσκόπηση για να ελέγξετε τη μήτρα σας.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v