Πειράζει να πάρω αντισυλληπτικά λίγες μέρες μετά την περίοδό μου;

Πειράζει να πάρω αντισυλληπτικά λίγες μέρες μετά την περίοδό μου;

Ερώτηση:
Αν ξεκινήσω τα αντισυλληπτικά χάπια μερικές μέρες αργότερα από την τελευταία μου περίοδο, θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα, πέρα από την αλλαγή του κύκλου;
Απάντηση:

Ο τρόπος που χορηγούνται τα αντισυλληπτικά χάπια είναι δεδομένος. Αρχίζει την πρώτη μέρα της περιόδου, οπότε θα ξεκινήσουμε τα αντισυλληπτικά για 21 μέρες, διακόπτεται μια εβδομάδα και μετά, ακριβώς πάνω στην εβδομάδα, ξεκινάει ο επόμενος κύκλος. Αν πάτε πιο πίσω, υπάρχει πιθανότητα να έχει ξεκινήσει κάποια ωορρηξία και να μην πετύχετε την καταστολή. Μπορεί και να την πετύχετε. Αλλά αυτό μειώνει την δράση του αντισυλληπτικού χαπιού και την ασφάλειά του. Οπότε, καλό είναι να ακολουθήσετε το πρωτόκολλο, όπως το περιγράφει η εταιρεία.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v