Δικαιολογείται η αιμορραγία μετά την τοποθέτηση σπιράλ;

Δικαιολογείται η αιμορραγία μετά την τοποθέτηση σπιράλ;

Ερώτηση:
Έχω 3 παιδάκια. Το μικρότερο είναι 6 χρονών. Είχα για 5 χρόνια το coil (σπιραλ) και το αντικατέστησα πριν 2 ημέρες με το NOVA -T. Από την τοποθέτησή του έχω ελαφριά αιμορραγία. Είναι φυσιολογικό αυτό; Και εάν ναι για πόσο μπορεί να κρατήσει; Ευχαριστώ!
Απάντηση:

Το ενδομήτριο σπείραμα, το σπιράλ δηλαδή, μπορεί να προκαλέσει ελαφρά αιμορραγία κατά τη διάρκεια του πρώτου ή δεύτερου κύκλου μετά τη τοποθέτηση. Είναι μέσα στα φυσιολογικά αναμενόμενα. Δε συμβαίνει με όλες τις γυναίκες, αλλά υπάρχει και μια υποκατηγορία που θα συμβεί. Μπορείτε λοιπόν να περιμένετε τουλάχιστον δύο μήνες και αν συνεχίσει η κατάσταση, τότε απευθυνθείτε στο γιατρό που το τοποθέτησε να σας επανελέγξει.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v