Πώς πρέπει να είναι το σχολικό περιβάλλον για ένα παιδί με ΔΕΠΥ;

Πώς πρέπει να είναι το σχολικό περιβάλλον για ένα παιδί με ΔΕΠΥ;

Ερώτηση:
Ο γιος μου είναι 10 χρονών και έχει ΔΕΠΥ. Θα ήθελα να με βοηθήσετε δίνοντας μου κάποιες συμβουλές σχετικά με το σχολικό του περιβάλλον, για να μπορεί να είναι πιο φιλικό γι’αυτόν. Ευχαριστώ .
Απάντηση:

Θα χρειαστεί να μιλήσετε με όλους τους δασκάλους του γιου σας καθώς και με τον διευθυντή ή την διευθύντρια και να τους κοινοποιήσετε ότι ο γιος σας έχει ΔΕΠΥ. Ιδανικά χρειάζεται να κάθεται στο πρώτο θρανίο, για να μην έχει ερεθίσματα από τους συμμαθητές του και διασπάται η προσοχή του μέσα στην αίθουσα. Στην συνέχεια ο διπλανός του -συμμαθητής ή συμμαθήτρια- χρειάζεται να είναι ένα ήρεμο παιδί. Ο δάσκαλος χρειάζεται να είναι οριοθετημένος και πράος όταν απευθύνεται στον γιο σας και ιδανικά καθ' όλη την διάρκεια του μαθήματος. Όχι φωνές.

Παράλληλα θα χρειαστεί να αποφύγετε την ζάχαρη όταν θέλετε να συγκεντρώνεται και γενικά να δείτε με διατροφολόγο ποιες τροφές να αποφεύγετε και ποιες να του δίνετε και πότε.

* Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v