Η κόρη μου δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη Β Δημοτικού και φεύγει από την τάξη

Η κόρη μου δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη Β Δημοτικού και φεύγει από την τάξη

Ερώτηση:
Η κόρη μου ξεκίνησε φέτος την Β' Δημοτικού. Από την τρίτη μέρα κάλεσε η δασκάλα γιατί κλαίει και βγαίνει από την τάξη. Λέει ότι δεν τη θέλουν τα παιδιά, φωνάζει, κλαίει και βγαίνει από την τάξη. Πήγα να της μιλήσω, να τη ρωτήσω τι έγινε. Είπε ότι η φίλη της δεν τη θέλει πια, τη ρώτησα μήπως έγινε κάτι και πρέπει να της ζητήσει συγνώμη. Είπε ότι ζήτησε συγνώμη και δεν τη συγχωρεί. Της εξήγησα ότι πρέπει να έχει υπομονή με τα παιδάκια και αν δεν τη θέλουν τώρα θα τη θέλουν αργότερα. Να προσέχει και εκείνη να μη τα στεναχωρεί για να μη τη στεναχωρούν κι αυτά μετά. Της ζήτησα να επιστρέψει στην τάξη αλλά δεν ήθελε να μπει γιατί ντρεπόταν, έπειτα από την αναστάτωση που προκάλεσε προφανώς. Το πρόβλημά μου είναι ότι αυτό συμβαίνει κάθε χρονιά ειδικά στην αρχή της. Από τον παιδικό ακόμα μέχρι και τώρα προσαρμόζεται δύσκολα. Πέρσι είχα 2-3 παρόμοια περιστατικά όπου μας κάλεσαν από το σχολείο. Γενικά με τα μαθήματα είναι καλή αλλά το μυαλό της είναι μόνο στο παιχνίδι, την τηλεόραση, στους φίλους και τη βάζω με το ζόρι να διαβάσει. Όταν το πάρει απόφαση διαβάζουμε καλά -αν και δεν θέλει πολύ ζόρι. Τα παίρνει εύκολα, αλλά ανυπομονεί να τελειώσει για να παίξει. Θα ήθελα, λοιπόν, να μάθω με ποιο τρόπο θα τη βοηθήσω να μην είναι τόσο παρορμητική, να μάθει να "ακούει" και εμένα, και τη δασκάλα και τα παιδιά. Βλέπω ότι δεν έχει καθόλου υπομονή και δεν έχουμε βάλει ακόμα σειρά και προτεραιότητες στην καθημερινότητά μας. Ελπίζω να έγινα κατανοητή! Ευχαριστώ! 
Απάντηση:

Προφανώς χρειάζεται μια διαφορετική διαχείριση. Υπάρχει πατέρας στο σπίτι; Υπάρχουν ερωτήσεις που θα ήταν σκόπιμο να γίνουν για να υπάρχει μια πλήρης εικόνα. Δυστυχώς δεν αρκούν τα όσα γράφετε για να δοθεί μια ολοκληρωμένη απάντηση. Θα ήταν προτιμότερο να επισκεφθείτε έναν παιδοψυχολόγο για συμβουλευτική συνεδρία έτσι ώστε να του μιλήσετε εκτενώς και να σας βοηθήσει. Αυτό που φαίνεται είναι μια ψυχική απουσία στον ρόλο του πατέρα. Πού είναι η συμμετοχή του πατέρα μέσα στην οικογένεια;

 * Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v