20 μυστικά ζαχαροπλαστικής που θα απογειώσουν τα κέικ και τα γλυκά σας!

20 μυστικά ζαχαροπλαστικής που θα απογειώσουν τα κέικ και τα γλυκά σας!

Όλες οι νοικοκυρές αγαπούν να φτιάχνουν κέικ και μπισκότα για τις ίδιες αλλά κυρίως για τον σύντροφο και τα παιδάκια τους. Αν, ωστόσο, νομίζετε ότι γνωρίζετε όλα τα μυστικά για να τα παρασκευάσετε με τον πιο λαχταριστό τρόπο... κάνετε λάθος! Οι παρακάτω είκοσι συμβουλές θα σας χαρίσουν έξτρα νοστιμιά, ευκολία και πόντους πρωτοτυπίας στο τελικό αποτέλεσμα.

Μπορείτε να φτιάξετε ένα απίθανο ψωμί με παγωτό!

Θα χρειαστείτε τρία φλιτζάνια αλεύρι, μισό κιλό παγωτό και χρωματιστή τρούφα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 350 βαθμούς. Αφήστε το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά. Βάλτε στο μίξερ το παγωτό με το αλεύρι μέχρι να γίνουν μείγμα. Σε μια φόρμα ρίξτε την χρωματιστή τρούφα και από πάνω το μείγμα. Ψήστε για 35 λεπτά και στην συνέχεια αναποδογυρίστε. 

Για να βγάλετε πιο εύκολα τον κρόκο, βρέξτε πρώτα ελαφρώς τα χέρια σας

Τραβήξτε με προσοχή το τσόφλι στην μέση και εκείνο θα σπάει πολύ εύκολα. 

Για να διακοσμήσετε το κέικ, ρίξτε άχνη ζάχαρη μέσα από ένα κομμάτι δαντέλα!

Μπορείτε να διατηρείτε ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη μέσα σε παγοκύστες! 

Ένα χάρτινο πιατάκι θα σας βοηθήσει να μην λερώνεστε όταν "χτυπάτε" τα υλικά με το μίξερ χειρός!

Για να διακοσμήσετε τα cupcakes, περάστε δύο σακουλίτσες με διαφορετικές γεύσεις στο κορνέ!

Κάντε τέλειο γλασάρισμα βάζοντας ζαχαρωτά στα cupcakes 5 λεπτά πριν βγουν από τον φούρνο

Διατηρήστε μαλακιά τη μαύρη ζάχαρη σε ένα τάπερ μαζί με μια φέτα ψωμί

Μάθετε να κάνετε 20 απίθανα τελειώματα ζύμης σε τάρτες και πίτες! (τελειώματα?)

Αν η ζάχαρη είναι σκληρή, βάλτε την στον φούρνο (300 βαθμούς) για 5 λεπτά! 

Ρίξτε χοντρό αλάτι πάνω από τα σοκολατένια cookies για να αποθεώσετε την γεύση

Αφαιρέστε με έναν τρίφτη τα κομμάτια του κέικ που μπορεί να έχουν λίγο... καεί!

Ψήστε ζύμη από την ανάποδη πλευρά της φόρμας για να φτιάξετε φωλίτσες για γλυκά!

Διατηρήστε το κέικ σας αφράτο, μέχρι να το γλασάρετε, τοποθετώντας πάνω του μια φέτα ψωμί

Φτιάξτε το δικό σας αλεύρι χωρίς γλουτένη, με βρώμη!

Για να έχετε δυόμιση περίπου φλιτζάνια αλεύρι, βάλτε σε ένα μπλέντερ τρία φλιτζάνια βρώμη χωρίς γλουτένη. Τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν (γύρω στα 5-6 λεπτά). Το χρησιμοποιείτε ως αλεύρι για τρεις μήνες. 

Για περισσότερη γεύση, χρησιμοποιήστε στο κέικ βούτυρο αντί για σπορέλαιο!

Για να διατηρήσετε τα μπισκότα αφράτα, αποθηκεύστε τα μαζί με ένα κομμάτι μήλο!

Μαλακώστε το βούτυρο μόνο με... ένα ποτήρι!

Φτιάξτε muffins μέσα σε αυτοσχέδιες θήκες από αλουμινόχαρτο!

Χρησιμοποιήστε σύριγγα για να διακοσμήσετε με κρέμα τα μπισκότα!

Πηγή: buzzfeed.com

v