Δεν μου ήρθε περίοδος. Μπορεί να φταίει η παγωμένη θάλασσα;

Δεν μου ήρθε περίοδος. Μπορεί να φταίει η παγωμένη θάλασσα;

Ερώτηση:

Καλησπέρα σας. Η τελευταία περίοδός μου ήταν στις 26 Απριλίου. Στις 9 Μαΐου πήγα για μπάνιο στην θάλασσα (το νερό ήταν πολύ παγωμένο παρ’όλα αυτά βούτηξα για λίγο 1-2φορές) και μετά από μια εβδομάδα (στις 16) είχα λίγο αίμα στο σερβιετάκι μου! Αυτό διήρκησε 5-6 μέρες, την ίδια ποσότητα όλες τις μέρες. Δεν νομίζω ότι ήταν περίοδος γιατί δεν είχα άλλα συμπτώματα, ήταν πολύ νωρίς και κυρίως δεν είχα αίμα παρά μόνο κάτι κουκίδες. Κανονικά περίμενα περίοδο στις 24 Μαΐου, αλλά δεν μου έχει έρθει. Τι να κάνω και τι ακριβώς ήταν αυτό ;  

Απάντηση:

Όταν δεν σας έρχεται περίοδος το τελευταίο που μπορεί να φταίει είναι η θάλασσα.  Δεν μου γράφετε αν είχατε πιθανές επαφές για εγκυμοσύνη. Πρώτα, λοιπόν, θα πρέπει να σκεφτείτε την περίπτωση κύησης και κατά δεύτερο λόγο μπορεί να υπάρχει μια διαταραχή περιόδου που οφείλεται είτε σε ορμόνες, είτε σε κάποια ωοθυλακική κύστη ωοθήκης που για να διαγνωστεί χρειάζεται υπερηχογράφημα. Κάντε μια χοριακή γοναδοτροπίνη και αν είναι αρνητική καλό είναι να δείτε τον γυναικολόγο σας για ένα υπερηχογράφημα.

* Ο Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v