Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Εξυπνούλης: Όταν η μάθηση, γίνεται παιχνίδι!

Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Εξυπνούλης: Όταν η μάθηση, γίνεται παιχνίδι!

Κάθε παιδί είναι μοναδικό!

Καθώς μεγαλώνει αναπτύσσει διαφορετικούς ρυθμούς νοητικής, συναισθηματικής και γνωστικής εξέλιξης. Ο ρόλος του γονιού είναι καθοριστικός στην ανάπτυξη του παιδιού του, βοηθώντας το να κατακτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την πραγματικότητα και τις πληροφορίες που το περιβάλλουν. Μετά την ηλικία των 2 ετών, το παιδί αφήνει πίσω τη βρεφική και νηπιακή περίοδο και με σταθερά βήματα περνάει στον κόσμο της παιδικής ηλικίας, αποτελώντας ολοκληρωμένο μέλος της οικογένειάς του τώρα πια. Αλληλεπιδρά, επικοινωνεί, ζητά πράγματα, έχει έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις, πολλή ενέργεια και ακόμη περισσότερη περιέργεια.

Οι γονείς πλέον αποκτούν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την προσωπικότητα του παιδιού, γνωρίζουν τις εμπειρίες και τις αδυναμίες του και αποφασίζουν με ποιον τρόπο θα του δώσουν τα εφόδια για να αποκτήσει τις πρώτες του γνώσεις, ουσιαστική μάθηση και να αναπτύξει τις δικές του δεξιότητες που θα το κάνουν... μοναδικό!

Πώς η μάθηση γίνεται παιχνίδι για γονείς και παιδιά;

Στα πρώτα του βήματα, κάνετε το έξυπνο βήμα!

Ο Εξυπνούλης είναι μια σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών που αναπτύσσει τις γνωστικές δεξιότητες και στοχεύει στη μαθησιακή ανάπτυξη των παιδιών. Όλα τα παιχνίδια του Εξυπνούλη έχουν μελετηθεί από ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους και έχουν δοκιμαστεί σε σχολεία και νηπιαγωγεία. Η σειρά παιχνιδιών «Εξυπνούλης» καλύπτει, με απλό και διασκεδαστικό τρόπο, μια μεγάλη γκάμα εκπαιδευτικών θεμάτων, που βοηθούν το παιδί να αναπτύξει ουσιαστικές ικανότητες και γνώσεις.

Με τον Εξυπνούλη, οι ίδιοι οι γονείς θέτουν τις βάσεις, αλλά και συμμετέχουν ενεργά στην καθημερινότητα του παιδιού, παίζοντας! Κάθε παιχνίδι της σειράς «Εξυπνούλης» επεξηγεί τους παιδαγωγικούς στόχους που καλύπτει, ενώ οπτικοποιεί με ειδικά και ευνόητα σύμβολα τις εκπαιδευτικές του ιδιότητες.

Η δημιουργική διαδικασία επιλογής και εύστοχης κατεύθυνσης των παιδιών από τους γονείς στον κόσμο των γνώσεων μόλις ξεκίνησε και θα κρατήσει χρόνια! Μέχρι και την ηλικία των 7 ετών δομούνται και εδραιώνονται όλες οι γνώσεις και τα παιδαγωγικά εφόδια για τη μετέπειτα εξέλιξή τους.

Από 2 ετών

Στην ηλικία των 2 ετών το παιχνίδι για το παιδί εστιάζει στην εξάσκηση των χεριών και των κινητικών ικανοτήτων και στην ανάπτυξη της λογικής και της παρατηρητικότητας. Παράλληλα, εδραιώνονται οι πρώτες γνώσεις για την κατανόηση του κόσμου την εκμάθηση των σχημάτων και των χρωμάτων. Με τη σειρά παιχνιδιών Εξυπνούλης όλα αυτά επιτυγχάνονται με αυτονομία, μεθόδους αυτοδιόρθωσης και φυσικά δημιουργικότητα και φαντασία.

Από 3 ετών

Πλέον το παιδί στα 3 του χρόνια εισέρχεται στην προσχολική περίοδο. Γίνονται τα πρώτα βήματα σε ανάγνωση και γραφή, εκμάθηση της αλφαβήτου, πρώτος σχηματισμός λέξεων και φυσικά κατανόηση κειμένου και εικόνων. Η λογική και η παρατηρητικότητα έχουν και εδώ το ρόλο τους με αναγνώριση, συσχέτιση, κατηγοριοποίηση εικόνων, γραμμάτων και λέξεων. Η ανάπτυξη πρωτοβουλίας και αποφασιστικότητας είναι βασική προϋπόθεση σε όλα τα προϊόντα του Εξυπνούλη και έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την ανάπτυξη της κοινωνικότητας. Ακρόαση, συνεργασία και ομαδική δουλειά, σεβασμός στους κανόνες του παιχνιδιού και συναισθηματική ανάπτυξη είναι κάποιες από τις ιδιότητες που τα προϊόντα Εξυπνούλης για ηλικίες 3+ θα αναπτύξουν και θα εξασκήσουν.

Από 5 ετών

Όταν το παιδί έχει θέσει τις απαραίτητες βάσεις και φτάνει πλέον στη σημαντική ηλικία των 5 ετών, ο Εξυπνούλης είναι και πάλι εδώ για να βοηθήσει την εκμάθηση πιο εξελιγμένων γνώσεων. Τώρα αναπτύσσονται οι πρώτες μαθηματικές ικανότητες μέσω της αναγνώρισης των αριθμών και τη συσχέτισή τους, την κατάκτηση της έννοιας των ποσοτήτων και την κατάταξη των αριθμών. Η λογική και η παρατηρητικότητα στη συγκεκριμένη ηλικία ενδυναμώνονται μέσα από την αναγνώριση, συσχέτιση, κατηγοριοποίηση αριθμών, ποσοτήτων και αντικειμένων. Εδώ κάνουμε και τα πρώτα βήματα στην εισαγωγή και χρήση της Αγγλικής γλώσσας. Και όλα αυτά πάντα μέσα από τις παιδαγωγικές μεθόδους που χαρακτηρίζουν τον Εξυπνούλη και που στηρίζονται στη δημιουργικότητα και τη φαντασία.

Ανακαλύψτε κι εσείς τη μοναδική εκπαιδευτική σειρά Εξυπνούλης και διδάξτε στο παιδί σας με μεθοδικότητα τις πρώτες γνώσεις, μέσα από ένα υπέροχο σύνολο ειδικά σχεδιασμένων παιχνιδιών. 

v