Το «Πιάτο» της Βούλας ξεκίνησε στα μέσα της κρίσης. Η Σταυρούλα Γιαννουκάκου, ιδιοκτήτρια του καταστήματος με πολυετή πείρα στην εστίαση, πήρε την απόφαση να λειτουργήσει ξανά το ίδιο ιστορικό οινοπαντοπωλείο μετά από δεκαετίες που ήταν κλειστό και εγκαταλειμμένο. Κρατώντας την ίδια ακριβώς αρχιτεκτονική και ανανεώνοντας μόνο το κτίσμα, δημιούργησε ένα κλασικό ελληνικό μεζεδοπωλείο με την ίδια ατμόσφαιρα της παλιάς γειτονιάς. Τα σπιτικά φαγητά, οι χαμηλές τιμές και οι ήπιοι τόνοι του καταστήματος δημιουργούν αίσθημα ζεστασιάς και άνεσης.
Το μενού για την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει σαλάτα βεντάλια με γαρίδες, ρολό γαλοπούλας, χοιρινό σελινάτο με κυδώνι, κατσικάκι γεμιστό φούρνου σε κληματόβεργες, αγριογούρουνο με κοκάρι και μπέικον, πουγκί κρεατικών με τυριά και μυρωδικά και banoffee. Η τιμή του είναι στα 18-20 ευρώ το άτομο.
Το Πιάτο της Βούλας: Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο - Αγ. Αναργύρων 6, Ψυρρή, τηλ. 210 9802903.
Eστιατόριο Botrini's: Πολυτέλεια με υπογραφή
Και φέτος, το Botrini's restaurant, το βραβευμένο με 2 χρυσούς σκούφους εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στην Αθήνα, σας περιμένει για να γιορτάσετε εκεί την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς! Με διαφορετική γαστρονομική άποψη, μέσα από ιδιαίτερα εορταστικά menu δια χειρός Έκτορα Μποτρίνι, σε ένα υπέροχο περιβάλλον είναι βέβαιο ότι θα το καταευχαριστηθείτε!
To μενού της παραμονής των Χριστουγέννων περιλαμβάνει σούπα κάστανο, carpaccio ξιφία, κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα, ορτύκι γεμιστό με φουά γκρά και σύκο, ριζότο τριαντάφυλλο και σουφλέ πανετόνε. Το μενού για την παραμονή Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει carpaccio από καπνιστό μοσχαρίσιο κρέας, γαρίδες κανταΐφι, κοτόπουλο βιολογικής εκτροφής με αρωματικά βότανα και μαρμελάδα ντομάτα. Η τιμή και για τις δύο βραδιές είναι 80 ευρώ κατ' άτομο.
Botrini's restaurant: Βασιλέως Γεωργίου Β' 24Β, 152 33 Χαλάνδρι, τηλ.: 2106857323-4.
Sale & Pepe: Ρομαντικά και οικογενειακά
Η κομψή και φιλόξενη σάλα του Sale e Pepe με τα υπέροχα μενού υπό την επιμέλεια του Ivan Ottaviani, συνοδεία εκλεκτών κρασιών από την βραβευμένη κάβα, συνθέτουν το απόλυτο λαμπερό σκηνικό για να γιορτάσετε με αγάπη, ζεστασιά και γεύσεις Βορειο-ιταλικής κουζίνας τα φετινά ρεβεγιόν! Μην περιμένετε τον Άγιο Βασίλη να μεριμνήσει για τις δικές σας ιδιαίτερες και ευτυχισμένες γιορτές, κλείστε το τραπέζι σας εγκαίρως για μοναδικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο Sale e Pepe!
Το μενού για την παραμονή των Χριστουγέννων περιλαμβάνει velouté κολοκύθας με ραγού μανιταριών και άγρια βότανα, gnoccheti από πατάτες με ραγού από λαβράκι και μπρόκολο, πάπια confit, μπακαλιάρος με purée από φινόκιο και panettone γεμιστό με κρέμα μασκαρπόνε και sauce σοκολάτας. Η τιμή είναι 45 ευρώ κατ' άτομο. Το μενού της παραμονής Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει ζεστή σαλάτα από καραβίδες και τρυφερές αγκινάρες με μαντζουράνα, risotto με κολοκύθα και άγρια μανιτάρια, φιλέτο γλώσσας λεμονάτης με ζεστή πατατοσαλάτα και σπαράγγια, fondant σοκολάτας με σαλάτα από μικρά φρούτα του δάσους. Η τιμή είναι 48 ευρώ κατ' άτομο.
Sale & Pepe: Αριστίππου 34, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, τηλ. 210 7234102
Συναυλία: Μύρωνας Στρατής - Ησαΐας Ματιάμπα
Ο Μύρωνας Στρατής και ο Ησαΐας Ματιάμπα παίρνουν "γιορτινή παράταση" και σας περιμένουν στον Σταυρό του Νότου για να υποδεχθείτε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα και το νέο έτος. Το πιο feelgood δίδυμο της ελληνικής σκηνής φοράει τα καλά του και επιστρέφει στον αγαπημένο του χώρο με τραγούδια σε ποπ, dance, rock n roll και λάτιν ύφος που λατρεύει ο κόσμος να ακούει αλλά και να χορεύει!
Ο Ησαΐας Ματιάμπα και ο Μύρωνας Στρατής θα εμφανιστούν παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στο Σταυρό του Νότου Plus με είσοδο 15€ με ποτό.
Σταυρός του Νότου Plus: Αμβροσίου 14, Ν. Κόσμος, τηλ. 210 9226975
Gazarte: Απολαυστικό μενού μετά μουσικής
Ο συναυλιακός χώρος γεμίζει με μουσικές απ'όλο τον κόσμο. Την παραμονή Χριστουγέννων, ο πρώτος όροφος γεμίζει με τους ήχους και τις μουσικές επιλογές που ο παραγωγός του EnLefko Νίκος Δρογώσης έχει επιλέξει, ενώ λίγο πριν μπει ο νέος χρόνος, το Gazarte μετράει αντίστροφα με τον Ευστάθιο Δράκο και τη Μαρία Καρέτσου (Minor Project) με τα ηνία της διασκέδασης να αναλαμβάνουν στη συνέχεια ο Σάκης Τσιτομενέας και ο Σπύρος Παγιατάκης, σε ένα πάρτι που θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Το μενού της παραμονής των Χριστουγέννων περιλαμβάνει σούπα κολοκύθας με κενέλ ανθότυρο, τραγανό σύγκλινο Μάνης, πανδαισία λαχανικών με καπνιστό τυρί Θεσσαλονίκης, chips prosciutto, χοιρινό κότσι αργοψημένο στο φούρνο σε μαύρη μπύρα και αρωματικά λαχανικά, τάρτα με χουρμάδες. Η τιμή είναι 40 ευρώ κατ' άτομο. Το πρωτοχρονιάτικο μενού περιλαμβάνει γαλλική τάρτα με foie gras, πάπια και καπνιστό αγριογούρουνο με σιρόπι από κόκκινα μύρτιλα, creme brulee κατσικίσιου τυριού με baby σπανάκι και ρόκα, φραγκόκοτα γεμιστή με μους άγριων μανιταριών και σορμπέ λεμόνι. Η τιμή είναι 45 ευρώ κατ'άτομο.
Gazarte: Βουτάδων 32-34, 11854 Γκάζι Αθήνα, τηλ. 210 3460347/210 3452277.
Μουσική Παράσταση: Άννα Βίσση - Αντώνης Ρέμος
Ο ολοκαίνουριος και μοναδικά σχεδιασμένος χώρος Pantheon Theater εγκαινιάζεται σήμερα, 20 Δεκεμβρίου, με το αχτύπητο δίδυμο Άννας Βίσση και Αντώνη Ρέμου, να υποδέχονται το φανατικό κοινό τους για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής με την παράσταση «Ένα ή Κανένα» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Οι κορυφαίοι ερμηνευτές που έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο από τα πρώτα βήματα της καριέρας τους, εγκαινιάζουν μια νέα μορφή διασκέδασης. Το οπτικοακουστικό υπερθέαμα που απαρτίζεται από μικρές ιστορίες με φόντο την πόλη διαρκεί 2 ώρες και 45 λεπτά με ένα διάλειμμα 15 λεπτών. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την παραμονή Χριστουγέννων (όχι της Πρωτοχρονιάς) στις 10μμ (διαρκεί έως τη 1:20πμ). Τιμή εισιτηρίου: €15-50 (αναλόγως τη ζώνη) με ποτό.
Pantheon theater: Πειραιώς 166, Αθήνα, τηλ. 210 3471111