Mαύροι κύκλοι
Oι μαύροι κύκλοι μπορεί να υπάρχουν κάτω από τα μάτια για διάφορους λόγους. Λόγω υπερκόπωσης, εξαιτίας αφυδάτωσης, λόγω έλλειψης σιδήρου ή ακόμη επειδή υπάρχει πρόβλημα με τον θυροειδή. Μια γυναίκα που έχει συχνά μαύρους κύκλους πρέπει να πίνει πολύ νερό, να ξεκουράζεται με σωστό ύπνο και να βάζει πρωί και βράδυ κρέμα ματιών, ειδικά αν υπάρχει κληρονομικότητα, για να γίνεται προληπτικά μια σωστή δουλειά. Φέτες από πατάτες ή από αγγούρια κάτω από τα μάτια θα βοηθήσουν, ενώ είναι καλό να αποφεύγονται αυτοσχέδιες κρέμες μιας και η περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά ευαίσθητη.
Η κ. Αγιαννιώτη επισημαίνει πως οι μαύροι κύκλοι μπορούν να καλυφθούν με concealer ή με κάποιο προϊόν καμουφλάζ, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα βαρύ προϊόν που θα μπορέσει να προσφέρει κάλυψη με πιο εύκολο τρόπο. Η απόχρωση θα εξαρτηθεί από τους μαύρους κύκλους και το χρώμα της επιδερμίδας, πάντως σε γενικές γραμμές είναι καλό να αποφεύγουμε τα πολύ ανοιχτά concealer, καθώς γκριζάρουν, ενώ προτιμούμε τα πορτοκαλί και στη συνέχεια βάζουμε το make up.
Μαύρα στίγματα (σμήγμα)
Το σμήγμα μπορεί να φύγει μόνο με έναν καλό καθαρισμό. Για να αποφύγετε ωστόσο τη συσσώρευσή του στο πρόσωπο μπορείτε να χρησιμοποιείτε συχνά προϊόντα oil free προκειμένου να ανακουφίζεται και να βελτιώνεται η περιοχή.
Μπορείτε να "καθαρίσετε" το σμήγμα και στο σπίτι, αν βάλετε το πρόσωπό σας πάνω από μια κατσαρόλα με ζεστό νερό προκειμένου να ανοίξουν οι πόροι, και στη συνέχεια να πιέσετε για να αφαιρεθούν τα μαύρα στίγματα. Αυτό, όμως, θέλει πολύ προσοχή μιας και υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί περισσότερο η περιοχή. Ως εκ τούτου, μια επίσκεψη σε αισθητικό θα λύσει το πρόβλημα.
Σημάδια / ουλές
Στην περίπτωση που μια γυναίκα έχει στο πρόσωπό της έντονα σημάδια ή ουλές, τότε αυτό που μπορεί να κάνει (αν δεν υπάρχει η εναλλακτική μιας πλαστικής επέμβασης) είναι να χρησιμοποιήσει ένα έντονο καλυπτικό προϊόν στο πρόσωπό της. Μπορεί επίσης να βάλει μέσα στην καθημερινότητά της δραστικά peeling, που θα μειώσουν το πρόβλημα, όπως επίσης να επισκέπτεται συχνά την αισθητικό για να ακολουθεί θεραπείες έντονα παρεμβατικές.
Ακμή / σπυράκια
Η κ. Αγιαννιώτη τονίζει πως μια γυναίκα που έχει ακμή είναι καλό να επισκεφτεί πρώτα έναν δερματολόγο, ο οποίος θα την κατευθύνει στη σωστή θεραπεία και στον καθαρισμό με εξειδικευμένα προϊόντα. Πάντως, όπως λέει η ίδια, φαρμακευτικά καλλυντικά με άργιλο, μέντα και χλωροφύλλη ωφελούν την επιδερμίδα με ακμή.
Αν μια γυναίκα έχει σπυράκια, είναι καλό να μην τα καλύπτει και να μην τα επιβαρύνει με προϊόντα του εμπορίου (πούδρες, makeup) που ουσιαστικά θα επιδεινώνουν το πρόβλημα. Θα πρέπει να προτιμά ειδικά υποαλλεργικά προϊόντα, oil free, σε πράσινους τόνους, δηλαδή δερματολογικές κρέμες που έχουν και λίγο χρώμα μέσα προκειμένου να υπάρχει και μια θεραπευτική δράση. Θα ήταν καλό να αποφεύγεται τελείως η πούδρα και το ρουζ και οποιοδήποτε προϊόν σε μορφή σκόνης καθώς αυτά τα προϊόντα δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει.
Και ένα tip! Ρίξτε μερικές σταγόνες λεμόνι σε ένα βαμβάκι και πιέστε πάνω στα σπυράκια. Θα ξεραθούν πολύ γρήγορα!
Ευρυαγγείες
Οι ευρυαγγείες, σύμφωνα με την κ. Αγιαννιώτη, δεν αντιμετωπίζονται εκτός και αν είναι επιφανειακές οπότε μπορούν να φύγουν με laser. Για κάλυψη, χρησιμοποιήστε προϊόντα που είναι για ευαίσθητα δέρματα ενώ αποφύγετε να πιέζετε την περιοχή στην οποία βρίσκονται, μιας και υπάρχει κίνδυνος να διογκωθούν περισσότερο.
Άλλα δερματικά προβλήματα, όπως η δερματίτιδα ή η ψωρίαση, χρειάζονται, σύμφωνα με την κ. Αγιαννιώτη, οπωσδήποτε επίσκεψη σε δερματολόγο για να κατευθύνει το άτομο στην κατάλληλη θεραπεία.
Καθημερινή φροντίδα προσώπου από την κ. Αγιαννιώτη:
Χρησιμοποιείτε καθαριστικό προσώπου ανάλογα με τον τύπο δέρματός σας:
-Αφρό για λιπαρή / μεικτή επιδερμίδα
-Καθαριστικό gel για ακμή
-Γαλάκτωμα lotion για κανονική / ξηρή επιδερμίδα
Μετά το καθαριστικό προσώπου βάλτε λοσιόν, αφαιρεί τα υπολείμματα του καθαριστικού και επαναφέρει το pH σε φυσιολογικά επίπεδα, και στη συνέχεια μια ενυδατική κρέμα. Μην ξεχνάτε ποτέ την αντηλιακή όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού!