Μόνιτορ-βραχιολάκι ειδοποιεί τους γονείς όταν το μωρό κοιμάται

Μόνιτορ-βραχιολάκι ειδοποιεί τους γονείς όταν το μωρό κοιμάται

Ένα νέο, φουτουριστικό gadget κυκλοφόρησε πρόσφατα στην αγορά από την εταιρία Sproutling, το οποίο παρακολουθεί το μωρό όταν κοιμάται και ενημερώνει τους γονείς για την κατάστασή του.

Πιο συγκεκριμένα, το μόνιτορ αποτελείται από τρία μέρη, έναν μικρό «φορετό» αισθητήρα ο οποίος δένεται στον αστράγαλο του μωρού, έναν αισθητήρα τοίχου και έναν κινητό αισθητήρα. Τα τρία αυτά εξαρτήματα ελέγχουν ταυτόχρονα τον παλμό του μωρού, τη θερμοκρασία του, την κινητικότητά του, καθώς και τη θερμοκρασία του δωματίου, την υγρασία και τα επίπεδα ήχου και φωτός.

Στη συνέχεια οι αισθητήρες μετατρέπουν τις πληροφορίες αυτές σε ολοκληρωμένες αναφορές, οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσω εφαρμογής στο smartphone του γονιού, ενώ αν κάποια από τις ενδείξεις δεν είναι φυσιολογική ο γονιός ενημερώνεται με συγκεκριμένη ειδοποίηση.

Μάλιστα, η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να μετατρέπει τις αναλύσεις σε προβλέψεις, π.χ. πότε το μωρό φαίνεται να ξυπνά από τον απογευματινό του ύπνο, ενώ στέλνει μήνυμα τη στιγμή που το μωρό πράγματι έχει ξυπνήσει.

Αυτή τη στιγμή το μόνιτορ έχει κυκλοφορήσει μόνο σε λίγα δοκιμαστικά κομμάτια, ενώ προβλέπεται να βγει επίσημα στη γραμμή παραγωγής στις αρχές του 2014. Ο δημιουργός του Chris Bruce ανάφερε στη Huffington Post ότι προβλέπει να έχει μεγάλη επιτυχία στην αγορά των γονιών. Όπως χαρακτηριστικά λέει «για τους γονείς ο περισσότερος ελεύθερος χρόνος είναι όταν το μωρό κοιμάται. Με το gadget αυτό, λοιπόν, οι γονείς θα μπορούν να διαχειρίζονται καλύτερα τον χρόνο τους».

Μάλιστα, ο ίδιος ως γονιός λέει ότι καταλαβαίνει απόλυτα το άγχος που βιώνουν οι νέοι γονείς όταν αφήνουν το μωρό μόνο του και η μόνη λύση που βρίσκει για την αντιμετώπιση αυτής της αγωνίας είναι η τεχνολογία. «Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία πιο χαρούμενων οικογενειών», καταλήγει.

Πηγή: huffingtonpost

v