10 βιβλία για την παραλία

10 βιβλία για την παραλία

Ακόμα και οι πιο πιστοί αναγνώστες λογοτεχνικών βιβλίων μπορεί να σαστίσουν μπροστά στους ατελείωτους πάγκους μιας έκθεσης βιβλίου ή ενός βιβλιοπωλείου. Κι αν ο χρόνος σας για διάβασμα περιορίζεται μόνο στις ώρες χαλάρωσης, κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, καλά θα κάνετε να τον αφιερώσετε σε βιβλία που «αξίζουν τον κόπο».

Επειδή όμως τα γούστα του καθενός για το τι "αξίζει" διαφέρουν, συλλέξαμε και σας προτείνουμε βιβλία που βραβεύτηκαν από έγκριτους κριτικούς, καθώς και βιβλία που έχει επιλέξει το ίδιο το αναγνωστικό κοινό μέσα από online βιβλιοπωλεία (βλέπε: protoporia.gr και bestseller.gr), χρίζοντάς τα ως τα «ευπώλητα» των τελευταίων μηνών. Σας τα παρουσιάζουμε για να επιλέξετε αυτό που θα πάρετε μαζί σας στις διακοπές!

«Πολύ χιόνι μπροστά στο σπίτι», της Νίκης Αριστέα

(εκδόσεις Πόλις, τιμή: 12,60 ευρώ, αγοράστε το online από εδώ)

Το μυθιστόρημα που βραβεύτηκε φέτος από το περιοδικό Αναγνώστης, τον διάδοχο του περιοδικού Διαβάζω, μιλά για την ιστορία του Στέφανου και της Πέρσας, ένα ζευγάρι-δείγμα της νεοελληνικής μικροαστικής τάξης, και την περιπέτεια που βιώνουν στο πλευρό της κόρης τους.

«Αστείο», του Γιάννη Παλαβού

(εκδόσεις Νεφέλη, τιμή: 8 ευρώ, αγοράστε το online από εδώ)

Ένας νεαρός συζητά με τη νεκρή γιαγιά του.
Ένας υπάλληλος γραφείου μεταμορφώνεται σε συρραπτικό.
Ο Φρανσουά Βιγιόν κάνει μια καινούργια αρχή.
Ο Γιώργος βγαίνει στη σύνταξη.

Το βιβλίο, το οποίο αποτελείται από δεκαεπτά διηγήματα που αναφέρονται στα θολά όρια μεταξύ πραγματικότητας και μη, κέρδισε φέτος βραβείο διηγήματος από το περιοδικό Αναγνώστης.

«Καιρός για μυθιστόρημα», του Γιώργου Ρουσόπουλου

(εκδόσεις Απόπειρα, τιμή: 11,50 ευρώ, αγοράστε το online από εδώ)

Ένα πέπλο μυστηρίου κάλυπτε τη ζωή του παππού, και ειδικά τις συνθήκες θανάτου του. Πέθανε ή σκοτώθηκε; "Πέθανε" μας είπε κάποια στιγμή η μάνα μου. Πώς πέθανε; Επέμεινα. Θέλαμε να μάθουμε. Μετά από λίγο καιρό, άλλαξαν τροπάρι: "Σκοτώθηκε". Ναι, αλλά αν σκοτώθηκε, τι διάολο είχε συμβεί ; Γιατί δεν μας έλεγαν;
Πρόκειται για ένα από τα ευπώλητα βιβλία των τελευταίων μηνών. Αποτελείται από μία νουβέλα και πέντε διηγήματα με ηθογραφικά στοιχεία και ιστορίες... μυστηρίου!

«Ο Ύπατος της Σμύρνης», της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη

(εκδόσεις Κέδρος, τιμή: 14,90 ευρώ, αγοράστε το online από εδώ)

Η ιστορία περιγράφει γεγονότα από την Σμύρνη του 1919 και το 1922, μέσα από τη ζωή του ύπατου αρμοστή Αριστείδη Στεργιάδη και φέρνει στο φως άγνωστες στο ευρύ κοινό πληροφορίες γύρω από πρόσωπα και γεγονότα εκείνης της πολυτάραχης εποχής. Πρόκειται για ένα από τα ευπώλητα βιβλία από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

«Inferno», του Dan Brown

(εκδόσεις: Ψυχογιός, τιμή: 16,92 ευρώ, αγοράστε το online από εδώ)

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να κυκλοφορήσει και έχει σημειώσει σημαντικές πωλήσεις. Ο καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον, στην τελευταία περιπέτειά του στην Ιταλία, καλείται να λύσει έναν σκοτεινό γρίφο που θα τον οδηγήσει σε τρομερές ανακαλύψεις για το μέλλον του κόσμου.

«Το σπίτι των σκιών», της Χρύσας Δημουλίδου

(εκδόσεις: Ψυχογιός, τιμή: 13,99 ευρώ, αγοράστε το online από εδώ)

Η Χρύσα Δημουλίδου επιστρέφει με ένα ερωτικό διήγημα, γεμάτο μυστήριο και πάθη, που μας ταξιδεύει στην Αθήνα του 1938. Το βιβλίο βρίσκεται στις πρώτες πωλήσεις από τον Μάιο που κυκλοφόρησε μέχρι σήμερα και προσφέρεται ιδανικά για ανάγνωσμα παραλίας.

«Με λένε Ντάτα», της Λένας Μαντά

(εκδόσεις; Ψυχογιός, τιμή: 15,93 ευρώ, αγοράστε το online από εδώ)

Μία ακόμα συγγραφέας που έχει αγαπηθεί από το γυναικείο αναγνωστικό κοινό, η Λένα Μαντά αφηγείται την ιστορία της όμορφης Ντάτα, η οποία, όπως λέει είναι «ένοχη για όλα τα αμαρτήματα που μπορεί να φανταστεί η Εκκλησία ή η Αστυνομία, κι όμως δεν αισθάνομαι ένοχη για τίποτα».

«Μεγάλοι συγγραφείς γράφουν τις πιο μικρές ιστορίες του κόσμου», διάφοροι συγγραφείς

(εκδόσεις: Γνώση, τιμή: 4,95 ευρώ, αγοράστε το online από εδώ)

Με τις συναρπαστικές, συγκινητικές και αισιόδοξες ιστορίες του από μεγάλους συγγραφείς, οι οποίες ολοκληρώνονται σε λίγες μόνο γραμμές, το βιβλίο απευθύνεται σε όσους δεν έχουν χρόνο για διάβασμα ή σε αυτούς που δεν έχουν διαβάσει ποτέ μέχρι το τέλος ένα βιβλίο.

«Το μήλο βγήκε απ' τον Παράδεισο», της Έλενας Ακρίτα

(εκδόσεις: Διόπτρα, τιμή: 15,50 ευρώ, αγοράστε το online από εδώ)

H Eύα ήταν η μοναδική γυναίκα ever που όταν μαγείρευε, ο άντρας της δεν της είπε ποτέ «νόστιμο αλλά καμία σχέση με της μάνας μου!»

Η Έλενα Ακρίτα έχει κέφια σε αυτό το βιβλίο, το οποίο υπόσχεται να αποτελέσει το καλύτερο αγχολυτικό για τις δύσκολες εποχές που διανύουμε και ειδικά για τις ημέρες των διακοπών που το χιούμορ και η καλή διάθεση είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε.

«Η Λεοπάρδαλη», του Jo Nesbo

(εκδόσεις: Μεταίχμιο, τιμή: 19,90 ευρώ, αγοράστε το online από εδώ)

Αν αγαπάτε τα αστυνομικά μυθιστορήματα, ο Jo Nesbo είναι σίγουρα από τους συγγραφείς που έχουν κερδίσει την εκτίμηση του αναγνωστικού κοινού στο είδος αυτό. Στο τελευταίο του βιβλίο, ο επιθεωρητής Χάρι Χόλε βρίσκεται αντιμέτωπος με τους σκοτεινότερους δαίμονές του και καλείται για ακόμα μία φορά να έρθει αντιμέτωπος με κινδύνους για την ίδια του τη ζωή.

v