Bloody Kappa
Υλικά:
2 μεζούρες μπράντυ τύπου Pisco (κατά προτίμηση Kappa)
2 μεζούρες χυμό ντομάτας
½ κουταλιά του γλυκού φρεσκοτριμμένο ραπανάκι
3 ρίψεις σάλτσα ταμπάσκο
2-3 ρίψεις σάλτσα Worcestershire
Μία τσιμπιά θαλασσινό αλάτι
Μία τσιμπιά φρεσκοτριμμένο πιπέρι
¼ της μεζούρας φρέσκο χυμό από λεμόνι ή λάιμ
Μία τσιμπιά σπόρους σέλερι
Εκτέλεση:
Αναμείξτε το pisco, τον χυμό ντομάτας, το ραπανάκι, την σάλτσα Worcestershire, το ταμπάσκο, το αλάτι, το πιπέρι, τον χυμό από λεμόνι και τους σπόρους από σέλερι στο σέικερ των κοκτέιλ και «χτυπήστε» το μίγμα με πάγο. Γεμίστε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο, περιχύστε με το ποτό και γαρνίρετε με σπόρους από σέλερι.
Cranium
Υλικά:
1 ½ μεζούρα βότκα (κατά προτίμηση Crystal Head)
Χυμός Cranberry
Γρεναδίνη
Εκτέλεση:
Ρίξτε τη βότκα και συμπληρώστε με χυμό Cranberry σε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο. Προσθέστε μερικές σταγόνες Γρεναδίνη από πάνω, χωρίς να ανακατέψετε, και γαρνίρετε με μία φέτα πορτοκάλι.
Rosemary's Berry
Υλικά:
4 φρέσκα σμέουρα
6 κλαδάκια δεντρολίβανο
1 ½ μεζούρα μείγμα σαμπάνιας Remy Martin VS
1 ½ μεζούρα Cointreau
2 μεζούρες χυμό cranberry
¾ της μεζούρας απλό σιρόπι (*)
Εκτέλεση:
Αναμείξτε καλά όλα τα υλικά -εκτός από τα σμέουρα και το δεντρολίβανο- και ανακινήστε σε σέικερ. Σερβίρετε σε ποτήρι μαρτίνι ή σε χαμηλό ποτήρι και γαρνίρετε με τα σμέουρα και το δεντρολίβανο.
Front Porch Punch
Υλικά:
1 ½ μεζούρα βότκα (κατά προτίμηση Effen Black Cherry)
1 μεζούρα χυμό λεμόνι
1 μεζούρα απλό σιρόπι (*)
Μερικές σταγόνες χυμό πορτοκάλι
Μερικές σταγόνες χυμό ανανά
Μερικές σταγόνες Γρεναδίνη
Μερικές σταγόνες 7-Up
Εκτέλεση:
Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα ψηλό, γυάλινο βάζο με καπάκι. Προσθέστε πάγο. Βιδώστε το καπάκι και ανακινήστε το βάζο καλά. Σερβίρετε.
Blackberry Bramble
Υλικά:
1 ½ μεζούρα τζιν (κατά προτίμηση Plymouth)
0,75 της μεζούρας λικέρ βατόμουρο (γνωστό και ως crème de mure)
4 βατόμουρα –το ένα για γαρνίρισμα
0,75 της μεζούρας χυμό λεμόνι
1 μεζούρα απλό σιρόπι (*)
Εκτέλεση:
Σε σέικερ για κοκτέιλ αναμείξτε όλα τα υλικά (και τα βατόμουρα πλην ενός). Προσθέστε πάγο και ανακινήστε καλά. Ρίξτε το μίγμα σε ποτήρι για κοκτέιλ. Προσθέστε περισσότερο πάγο και γαρνίρετε με ένα βατόμουρο.
(*) Για το σιρόπι:
Αναμείξτε ένα μέρος νερό και ένα μέρος κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη στο νερό. Για ταχύτερη διάλυση μπορείτε να ρίξετε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και να ανάψετε το μάτι σε μέτρια φωτιά.
Συνταγές: Redbookmag
Κοκτέιλ Καρπούζι
Υλικά (για 6 ποτήρια):
1 κιλό καθαρισμένο καρπούζι
2 κ.γ. ξύσμα τζίντζερ (έτοιμο σε συσκευασία ή από κομμάτι ρίζας στον τρίφτη)
χυμό και ξύσμα απο 1½ λάιμ
4-6 κ.σ. ζάχαρη (ανάλογα με τη γεύση σας)
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε το καρπούζι από τα σπόρια. Το βάζετε στο μπλέντερ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφού γίνει χυμός τον περνάτε από σουρωτήρι και τον βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά.Τον σερβίρετε με παγάκια και βότκα (ή ρούμι) σε αναλογία από 1:3 ως 1:5, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ή ακόμη και χωρίς προσθήκη αλκοόλ.
Συνταγή: pandespani.com