«Είμαι νέα μαμά και αγχώνομαι για τα πάντα, εκτός από τη διατροφή του μωρού μου!»

«Είμαι νέα μαμά και αγχώνομαι για τα πάντα, εκτός από τη διατροφή του μωρού μου!»

Είναι φυσιολογικό για κάθε νέα μαμά να μην μπορεί να αντιμετωπίσει όλα όσα συμβαίνουν σ’ εκείνη και το μωρό της με απόλυτη ψυχραιμία. Οι ανησυχίες, τα άγχη, αλλά και τα λάθη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γονεϊκότητας και ήρθε πλέον η ώρα να το αποδεχτούμε όλοι οι γονείς. Στο κάτω-κάτω, κανείς μας δεν είναι τέλειος...

Μια μαμά μοιράζεται την εμπειρία της μαζί μας και μας δίνει... κουράγιο!

«Πριν αποκτήσω τον γιο μου, πίστευα ότι θα ήμουν η τέλεια μαμά. Θα έκανα τα πάντα σωστά και δεν θα έπεφτα στις συνηθισμένες παγίδες που πέφτουν όλες οι νέες μητέρες. Ειλικρινά, θεωρούσα ότι θα τα καταφέρω, αλλά έκανα μεγάλο λάθος.

Όταν γέννησα το αγοράκι μου, συνειδητοποίησα τι σημαίνει τελικά η φράση "όταν κάνεις σχέδια, ο θεός γελάει"!

Δεν ήξερα τι πρέπει να κάνω... Αυτή η  μικροσκοπική ζωούλα εξαρτιόταν αποκλειστικά από μένα και είχα τρομοκρατηθεί. Τότε κατάλαβα για πρώτη φορά πόσο λάθος έβλεπα τα πράγματα.

Mακάρι να υπήρχε εγχειρίδιο για γονείς, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει. 

Ωστόσο, παρά τα λάθη που έκανα στο παρελθόν κι αυτά που θα κάνω στο μέλλον, υπάρχουν κάποιες σταθερές που με βοηθούν να κρατάω ισορροπία: η ρουτίνα του ύπνου και του φαγητού!

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει λάθος ή σωστό όταν μιλάμε για την ρουτίνα του μωρού. Κάθε οικογένεια έχει το δικό της πρόγραμμα, στο οποίο πρέπει να προσαρμόσει τις ανάγκες του μωρού.

Αυτό που λειτούργησε στη δική μας οικογένεια ήταν να κοιμίζουμε το αγοράκι μας κάθε βράδυ στις 8. Στην αρχή, δεν θα είναι εύκολο! Αν ακολουθήσετε, όμως, το ίδιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων κάθε μέρα, θα βοηθήσετε το μωρό σας να καταλαβαίνει πότε έρχεται η ώρα του ύπνου και έτσι να οδηγείται στην κούνια του χωρίς γκρίνια και κλάματα. Απαιτείται υπομονή και συνέπεια από εσάς, αλλά στο τέλος η επιβράβευση είναι τεράστια!

Όσον αφορά τη διατροφή του γιου μου, δεν ανησύχησα ποτέ! Εξαρχής με τον άντρα μου φροντίσαμε να δημιουργήσουμε σωστές διατροφικές συνήθειες, τις οποίες φυσικά ακολουθούμε κι εμείς, καθώς θέλουμε να είμαστε θετικό πρότυπο για το παιδί μας.

Από όταν ήταν μωράκι εμπιστεύτηκαμε τα προϊόντα της ΔΕΛΤΑ ADVANCE και δεν το μετανιώσαμε ποτέ. Και αυτό γιατί έχουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεται ένα παιδί για να αναπτυχθεί σωστά. Παρασκευάζονται από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα χωρίς χρωστικές και συντηρητικά, είναι τα μόνα που έχουν μόνο φυσικά σάκχαρα από τα φρούτα και τα δημητριακά και ο γιος μας τα τρώει με απίστευτη όρεξη.

Όπως καταλαβαίνετε, μέσα στο άγχος μας να γίνουν όλα σωστά, τα προϊόντα βρεφικής διατροφής Advance μας προσφέρουν ηρεμία και σιγουριά στο πολύ σημαντικό κομμάτι της διατροφής.

Μαμάδες, ξέρω ότι θέλετε το καλύτερο για τα παιδιά σας και φοβάστε τα λάθη, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε συνέχεια... Άργησα να το καταλάβω, αλλά πλέον ξέρω ότι δεν υπάρχουν ούτε τέλεια παιδιά ούτε τέλειοι γονείς. Και παρόλο που δεν είμαι τέλεια μαμά, νιώθω πως η αγάπη μου για το μωρό μου είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να διορθώσει όλα μου τα λάθη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v