«Ο πρώτος καιρός μετά τον τοκετό είναι η πιο ευάλωτη περίοδος της μητρότητας»

«Ο πρώτος καιρός μετά τον τοκετό είναι η πιο ευάλωτη περίοδος της μητρότητας»

O πρώτος καιρός μετά τον τοκετό είναι η πιο άγρια και ευάλωτη περίοδος της μητρότητας. Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα τι μας συμβαίνει. Υπάρχει μια ομίχλη στο μυαλό και την καρδιά μας. Και θέλουμε να μείνουμε μόνες με το μωρό και τον σύντροφό μας. Χρειάζεται χρόνος για να επανέλθουμε...

Δεν υπάρχει το «μην ανησυχείς θα επανέλθεις». Μερικές φορές θρηνούμε το σώμα που είχαμε κάποτε. Είναι εντάξει να μην σου αρέσει η εμφάνισή σου και είναι εντάξει να πάρεις τον χρόνο σου για να αποδεχτείς τον εαυτό σου.

Δεν υπάρχει το «πέρασαν 6 εβδομάδες και τώρα είσαι μια χαρά!». Κάθε μέρα επί 24 ώρες πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να φροντίσουμε το νεογέννητο μωράκι μας.

Δεν υπάρχει το «το μωρό είναι 1 μήνα, καιρός να βγείτε έξω από το σπίτι». Οι περισσότερες από εμάς φοβόμαστε και μας παίρνει χρόνο για να νιώσουμε άνετα. Μην μας πιέζετε λοιπόν!

Δεν υπάρχει το «έχει περάσει μια εβδομάδα μπορώ να έρθω να δω το μωρό;» Μην γίνεστε πιεστικοί! Αφήστε τη μαμά να γνωρίσει με την ησυχία της το μωρό της και θα τους δείτε κάποια στιγμή, όταν έρθει η ώρα.

Οι μέρες μετά τον τοκετό είναι δύσκολες και αργές. Είμαστε με μια ρόμπα που έχει στάμπες από γάλα και προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματά μας. Νυστάζουμε πολύ... Μπορεί να μην ξέρουμε καν τι μέρα είναι και τα μαλλιά μας να είναι άλουστα εδώ και μέρες.

Είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση φροντίζοντας αυτό το μικρό ανθρωπάκι που περιμέναμε 9 μήνες για να το γνωρίσουμε!

Αυτή είναι η λοχεία, είναι οι πιο άγριες και ευάλωτες στιγμές της μητρότητας. Γι' αυτό πάρτε τον χρόνο σας και μην αφήνετε κανένα να σας πιέζει.

Πηγή: mother.ly

v