«Σε εσένα που μεγαλώνεις τον μελλοντικό άντρα της κόρης μου»

«Σε εσένα που μεγαλώνεις τον μελλοντικό άντρα της κόρης μου»

Με όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη των μανάδων που μεγαλώνουν τους άντρες του μέλλοντος. Μια μαμά θέλησε να γράψει ένα γράμμα στην μελλοντική πεθερά της κόρης της για να της ζητήσει μία χάρη.

«Γεια σου μαμά,

Όπου κι αν βρίσκεσαι στον κόσμο, σε σκέφτομαι ήδη, παρόλο που δεν ξέρω ακόμα ποια είσαι. Βλέπεις μεγαλώνεις τον μελλοντικό άντρα της κόρης μου και αυτό με κάνει να θέλω να σου ανοίξω την καρδιά μου. Θα ήθελα να σου πω κάποια πράγματα μαμά προς μαμά.

Πρώτα απ' όλα, θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι μεγαλώνω μια γυναίκα που θα είσαι περήφανη να την αποκαλείς νύφη σου.

Είναι ένα αισιόδοξο και γλυκύτατο πλάσμα που ομορφαίνει τη ζωή μας καθημερινά. Είναι δυναμική και ταυτόχρονα ευγενική. Είναι τολμηρή και μετρημένη και είμαι σίγουρη ότι θα κάνει το αγοράκι σου πολύ ευτυχισμένο.

Το να μεγαλώνεις παιδιά δεν είναι εύκολο. Ειδικά εσύ φίλη μου, έχεις μια πολύ δύσκολη αποστολή! Ανήκεις στις μαμάδες που έχει αναλάβει να μεγαλώσουν μια τρυφερότερη γενιά αντρών που θα σέβονται και θα εκτιμούν τη γυναίκα που έχουν δίπλα τους.

Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, είμαι σίγουρη ότι αγχώνεσαι και πανικοβάλλεσαι. Δεν πρέπει όμως! Ξέρεις γιατί; Γιατί είναι στο χέρι σου να μεγαλώσεις αυτό το πλασματάκι με απέραντη αγάπη και τρυφερότητα και να του μάθεις πώς να φέρεται σωστά.

Η δική μας η γενιά περιστοιχίζεται από μια θάλασσα θυμωμένων αντρών, που δεν ξέρουν να εκφράζονται, να είναι αυτόνομοι και να στέκονται δίπλα μας. Όχι μπροστά μας, ούτε πίσω μας. Δίπλα μας.

Εσύ, όμως, γλυκιά μου μαμά ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να κλειδώσεις όλα τα στερεότυπα με τα οποία μεγαλώσαμε σε μια ντουλάπα και να πετάξεις για πάντα το κλειδί.

Άφησε το αγοράκι σου να κλάψει, να είναι τρυφερό και ευαίσθητο. Χάρισέ του όλη τη στοργή του κόσμου για να νιώσει ασφάλεια και σιγουριά.

Μάθε του σε παρακαλώ από νωρίς ότι το ''όχι'' και το ''ίσως'' σημαίνουν πραγματικά ''όχι''.

Δίδαξέ του τη σημασία της συναίνεσης- να σέβεται και να προστατεύει το άλλο φύλο.

Δώσε του ευθύνες! Το αγοράκι σου είναι πολύ ικανό και θα σε εκπλήξει με όλα όσα μπορεί να καταφέρει με την καθοδήγησή του.

Και σε παρακαλώ, φίλη μου, μάθε του να αγαπά με στοργή και όχι με ζήλεια και κτητικότητα.

Βασίζομαι σε σένα. Σε θαυμάζω και σου εύχομαι όλη την τύχη και την ευκολία του κόσμου. Σε μερικά χρόνια θα σε γνωρίσω και θα σε ευχαριστήσω από κοντά, γιατί μεγάλωσες έναν άντρα, ο οποίος θα κρατήσει το κοριτσάκι μου ασφαλές και ευτυχισμένο.

Με εκτίμηση,

Μια κοριτσομάνα»

v