Πώς να διώξεις την αρνητική ενέργεια από το σπίτι

Πώς να διώξεις την αρνητική ενέργεια από το σπίτι

Η καλή ενέργεια σε έναν χώρο μοιάζει να είναι ζωτικής σημασίας τα τελευταία χρόνια, ενώ αρκετοί φροντίζουν να φτιάχνουν το σπίτι τους σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες του φενγκ σούι. Εκτός από τα σιντριβάνια, τους κρυστάλλους ή τους καθρέφτες που θεωρούνται must για όσους επιζητούν την καλή ενέργεια, υπάρχουν βασικές συμβουλές, κατευθείαν από το ινδικό φενγκ σούι, που αν μη τι άλλο θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα ήρεμο και ζεστό καταφύγιο για την οικογένειά σας.

Αερίστε καλά το σπίτι 

Αφήστε τον φρέσκο αέρα και τον ήλιο να μπει στο σπίτι σας και θα δείτε το δωμάτιο να φωτίζεται και τη διάθεσή σας να αλλάζει. Ο φρέσκος αέρας καθαρίζει, απομακρύνει τα μικρόβια και χαρίζει αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς. Ο ήλιος πάλι, εκτός από βιταμίνη D, μας φτιάχνει τη διάθεση και είναι ο καλύτερος τρόπος για να διώξουμε την αρνητική ενέργεια. 

Τακτοποιήστε τον χώρο σας

Η ακαταστασία προκαλεί άγχος και μειώνει τη θετική ενέργεια. Αν θέλετε ένα ευχάριστο περιβάλλον, κάντε μια γερή εκκαθάριση από τα πράγματα που δεν χρειάζεστε (τα οποία μπορείτε να χαρίσετε ή να πετάξετε) και κρατήστε μόνο όσα είναι χρήσιμα. Όσο πιο «άδειος» είναι ο χώρος, τόσο πιο εύκολα καθαρίζεται, τακτοποιείται και δεν χάνετε τα πράγματά σας μέσα στον χαμό. Επίσης, τοποθετήστε ομοιόμορφα τα βιβλία στη βιβλιοθήκη, διπλώστε τα ρούχα στην ντουλάπα και τακτοποιήστε τα διακοσμητικά του χώρου σας. 

Βάλτε φυτά!

Τα φυτά απορροφούν τους ρύπους στον αέρα και διοχετεύουν στον χώρο θετική ενέργεια και ηρεμία. Σύμφωνα με τον Vastu Shastra, τι ινδικό Φενγκ Σούι, το φυτό μπαμπού προσφέρει καλή τύχη τόσο στην υγεία όσο και στην αγάπη, το χυμώδες φυτό αλόη βέρα απωθεί την κακή τύχη και την αρνητικότητα, το γιασεμί θεραπεύει τις σχέσεις και τα κρίνα φέρνουν ειρήνη και ηρεμία, ενώ διώχνουν την αρνητική ενέργεια.

Μη φοβάστε τα έντονα χρώματα

Για καλή διάθεση και θετική ενέργεια, βάλτε χρώμα στη ζωή και στο σπίτι σας. Το Vastu Shastra αναφέρει πως τα χρώματα επηρέαζαν την ενέργεια που εκπέμπει ο χώρος μας και συμβάλουν στη διάθεσή μας. Τα καλύτερα χρώματα είναι το μπλε στα βορειοδυτικά, βόρεια και βορειοανατολικά, το πορτοκαλί στα νοτιοανατολικά, το κόκκινο στα νότια και το κίτρινο μαζί με το κόκκινο στα νοτιοδυτικά. Αν δεν προτίθεστε να βάψετε ολόκληρους τοίχους με τόσο έντονα χρώματα, βάλτε χαρούμενες πινελιές στο χώρο και δημιουργείστε μια... ζεστή και χαρούμενη φωλίτσα. 

Καθαρίστε με... φασκόμηλο

Για να απαλλαγείτε από τους αρνητική ενέργεια και να φέρετε στον χώρο σας θετικό vibe, κάψτε σε ένα θυμιατό  (ή σε ένα αλουμινόχαρτο) φασκόμηλο και θυμιατίστε κάθε γωνιά του σπιτιού μία ή και περισσότερες φορές τη μέρα. Τουλάχιστον αυτό συστήνουν όσοι ασχολούνται με ενέργειες και μάλλον, κάπου, κάπως, κάποτε, έχετε ξανακούσει για τις ευεργετικές ιδιότητες του φασκόμηλου σε ένα σπίτι. 

Πηγή: timesproperty.com

v