7 καταπληκτικές ιδέες για να μετατρέψετε το παιδικό δωμάτιο σε εφηβικό

7 καταπληκτικές ιδέες για να μετατρέψετε το παιδικό δωμάτιο σε εφηβικό

Κάθε παιδί στην εφηβεία έχει ανάγκη έναν προσωπικό χώρο που θα το εκφράζει και θα δείχνει ότι μεγάλωσε, γι’ αυτό και το παιδικό του δωμάτιο δεν μπορεί να μείνει ίδιο και απαράλλακτο. Το πρώτο βήμα είναι και το σημαντικότερο: ξεκαθαρίστε, δωρίστε και πετάξτε όσα παιδικά παιχνίδια, βιβλία και παραμύθια πλέον δεν χρειάζεται ο/η έφηβος γιος/ κόρη σας και μετά συνεργαστείτε μαζί του αναλαμβάνοντας χρέη διακοσμητή για να κάνετε το δωμάτιό του από παιδικό, εφηβικό.

Μην κάνετε τίποτα αν δεν το συναποφασίσετε με το εφηβάκι σας

Μπορεί να έχετε δεκάδες ιδέες για το εφηβικό δωμάτιο του παιδιού σας, αλλά τώρα είναι η σωστή ώρα να σας θυμίσουμε πως δεν είναι δικό σας δωμάτιο, αλλά δικό του! Συνεπώς, θα ήταν καλό να μην πάρετε αποφάσεις ερήμην του. Συζητήστε όλοι μαζί για τα χρώματα και τα σχέδια που προτιμάει, αποφασίστε από κοινού τη διαρρύθμιση του χώρου και επιλέξτε παρέα τα αξεσουάρ, τα έπιπλα ή τα φώτα που θα χρειαστεί να αγοράσετε ή να ανακινήσετε. 

Ξεκινήστε με τους τοίχους

Το πρώτο βήμα είναι η επιλογή χρώματος στους τοίχους. Από το ροζ ή το γαλάζιο παιδικό δωμάτιο, είναι ώρα να περάσετε στο λευκό, το γρι, το βεραμάν, το λαδί ή όποιο άλλο χρώμα σας αρέσει. 

Κάντε έναν τοίχο να ξεχωρίζει

Προτείνετε στο παιδί να κάνει έναν τοίχο με ταπετσαρία, γκράφιτι ή ένα έντονο χρώμα, για να δώσει ζωντάνια και προσωπικό στυλ στον χώρο. Τα σχήματα και τα σχέδια με χρωματιστές αυτοκόλλητες ταινίες είναι εντυπωσιακά και πολύ εύκολο να τα πετύχετε. Μπορείτε να τις αγοράσετε online εδώ και εδώ μπορείτε να πάρετε ιδέες για το πώς θα κάνετε γεωμετρικά σχέδια.

Αλλάξτε τα έπιπλα

Συνήθως, όταν αποχωριζόμαστε το παιδικό μας δωμάτιο, αποχωριζόμαστε και τα παιδικά μας έπιπλα. Μάλλον ήρθε η ώρα για ένα μεγαλύτερο κρεβάτι, ένα πιο λειτουργικό γραφείο και μια μοντέρνα βιβλιοθήκη, αφού από δω και στο εξής το εφηβάκι σας θα περνάει πολλές ώρες στο δωμάτιό του. Αν δεν θέλετε να αλλάξετε τα έπιπλα, μπορείτε να τα βάψετε σε χρώματα που ταιριάζουν στη νέα διακόσμηση με ειδικά χρώματα που κυκλοφορούν στην αγορά. 

Δημιουργήστε μια ζεστή ατμόσφαιρα

Όπως είπαμε και πιο πάνω, το εφηβικό δωμάτιο θα γίνει το... δεύτερο σπίτι του παιδιού σας! Προσπαθήστε να το κάνετε ζεστό και φιλόξενο, ενσωματώνοντας απαλές και ζεστές υφές. Ένα βελούδινο χαλί, άνετα μαξιλάρια και ένα άνετο ριχτάρι μπορούν να προσθέσουν άνεση και να δημιουργήσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα προκειμένου να ηρεμεί και να μπορεί να συγκεντρωθεί για να διαβάσει τα μαθήματά του.

Βοηθήστε το να βάλει την προσωπική του πινελιά

Είναι σημαντικό το έφηβο παιδί να νιώθει άνετα στο χώρο του. Ενθαρρύνετέ το να κρεμάσει αφίσες από μουσικούς ή ταινίες που του αρέσουν, πίανκες ζωγραφικής που το εκφράζουν ή φωτογραφίες των φίλων του. Η διακόσμηση του εφηβικού δωματίου είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ενηλικίωση και το παιδί πρέπει να νιώσει ότι έχει προσθέσει τη δική του, μοναδική πινελιά στο χώρο.

Φτιάξτε μια ξεχωριστή γωνιά

Αν υπάρχει αρκετός χώρος στο δωμάτιο, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα στρώμα ή μεγάλα μαξιλάρια πάνω σε παλέτες. Το παιδί μπορεί να διαβάζει, να χαλαρώνει και να κάθεται εκεί με τους φίλους του.

Μερικές ιδέες για χρώματα / διακόσμηση

Πηγή: deepinmummymatters.com 

v