10 έξυπνα tips για να μυρίζει το μπάνιο σας υπέροχα!

10 έξυπνα tips για να μυρίζει το μπάνιο σας υπέροχα!

Για πολλούς και διάφορους… βρώμικους λόγους, το μπάνιο είναι ένα από τα πιο ευάλωτα δωμάτια του σπιτιού στις δυσάρεστες οσμές. Αν έχετε ήδη δοκιμάσει κάποιο από τα χημικά προϊόντα του εμπορίου, θα ξέρετε ότι δεν διαρκούν πολύ και ότι η τιμή τους είναι «τσιμπημένη». Αντίθετα, υπάρχουν 10 απλοί, «σπιτικοί» τρόποι που θα σας βοηθήσουν να «αρωματίσετε» ευχάριστα την τουαλέτα σας.

Βγάλτε τις πετσέτες σας στον ήλιο να στεγνώσουν

Όταν κάνουμε ντους, συνηθίζουμε να κρεμάμε τη βρεγμένη πετσέτα στην ειδική θέση του μπάνιου και να την αφήνουμε εκεί μέχρι να στεγνώσει με αποτέλεσμα να μυρίζει. Ιδανικά, πρέπει να απλώνουμε τη χρησιμοποιημένη πετσέτα στον ήλιο και να την κρεμάμε στο μπάνιο μόνο αφού στεγνώσει καλά. Όσο για την πετσέτα χεριών την οποία χρησιμοποιούμε συχνά, είναι προτιμότερο να την κρεμάμε και όχι να τη διπλώνουμε.

Λεμόνι για... όλες τις χρήσεις!

Το λεμόνι είναι ιδανικό για απομακρύνει τις άσχημες οσμές, ενώ αποτελεί κι ένα ένα καλό φυσικό καθαριστικό. Αυτές οι ιδιότητες προέρχονται από τα υψηλά επίπεδα κιτρικού οξέος που περιέχει. Αφού καθαρίσετε όλες τις επιφάνειες του μπάνιου με το καθαριστικό σας, τρίψτε τες με λεμόνι πρώτον για να μοσχομυρίσουν και δεύτερον γιατί θα παραμείνουν καθαρά για περισσότερο χρόνο. 

Αρωματίστε με έλαια

Τα αρωματικά έλαια είναι υπέροχοι σύμμαχοι όταν πρόκειται να αρωματίσετε το σπίτι σας και να αποφύγετε τις άσχημες μυρωδιές. Ένας καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε αρωματικά έλαια είναι να μουσκέψετε ένα βαμβάκι σε αιθέριο έλαιο της επιλογής σας και να το τοποθετήσετε σε στρατηγικά σημεία του μπάνιου σας όπως το καλαθάκι για τα σκουπίδια, το ποτήρι που φυλάτε την οδοντόκρεμα ή στην ειδική θέση που μπαίνει το χαρτί υγείας. 

Φτιάξτε αρωματικό σπρέι για τις πετσέτες

Για να διασφαλίσετε ότι οι πετσέτες σας θα μυρίζουν πάντα όμορφα, κάντε το παρακάτω κόλπο: ψεκάσετε τες με ένα μείγμα που θα αποτελείται από νερού, μια κουταλιά μαγειρική σόδα και ένα καπάκι μαλακτικό. 

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα

Ένα προϊόν που μπορεί να σας απαλλάξει από τις δύσκολες μυρωδιές, είναι η μαγειρική σόδα. Μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε καθημερινά διαλύοντάς την σε καυτό νερό, κι έπειτα να την τοποθετείτε στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε. Πριν την αφαιρέσετε, αφήστε τη λίγη ώρα να «τραβήξει» τη δυσάρεστη οσμή και τον δύσκολο λεκέ. 

Αρωματίστε το πιγκάλ του μπάνιου

Ναι, καλά διαβάσατε. Ρίξτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο στο βουρτσάκι της λεκάνης και αυτό θα εξατμιστεί σιγά σιγά, σκορπώντας ένα ευχάριστο άρωμα στο χώρο. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! 

Ανάψτε κερί σόγιας

Το άρωμα που αναδύουν τα κεριά σόγιας έχει μεγαλύτερη διάρκεια από τα απλά, αρωματικά κεριά. Απλώς φροντίστε να τα έχετε αναμμένα όση ώρα χρησιμοποιείτε την τουαλέτα και να τα σβήσετε αμέσως μετά -προσοχή μην ξεχαστείτε!

Προσθέστε απορρυπαντικό στο καζανάκι

Εκτός από τα ειδικά διαθέσιμα προϊόντα για την λεκάνη, υπάρχει κι ένα μικρό tip που θα κάνει το μπάνιο σας να μοσχοβολάει: προσθέστε λίγο απορρυπαντικό μέσα στο καζανάκι κι όταν θα έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσετε, ο χώρος θα μυρίσει φρεσκάδα. 

Φτιάξτε τα δικά σας αποσμητικά χώρου

Η κατασκευή ενός σπιτικού αποσμητικού χώρου είναι αρκετά απλή. Τα μόνα πράγματα που θα χρειαστείτε είναι ένα ωραίο γυάλινο μπουκάλι, ξυλάκια, νερό, λίγο οινόπνευμα και τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια όπως: 

  • Λεβάντα
  • Ευκάλυπτος
  • Μέντα
  • Γλυκό πορτοκάλι
  • Λεμονόχορτο

Αν έχετε εξαερισμό, ένα απλό τρικ θα σας «σώσει»

5 σταγόνες από το αγαπημένο σας έλαιο σε τρεις «μπάλες» από βαμβάκι αρκούν για να κάνουν το θαύμα τους. Απλώς ξεβιδώστε την σίτα του εξαερισμού και τοποθετήστε τις μέσα. Κάθε φορά που τον «ανοίγετε», η μυρωδιά του ελαίου θα αναδύεται από μέσα.

Πηγή: brightside.me

v