Tο χτένισμά μου λέγεται «έχω μικρά παιδιά» και είναι το αγαπημένο μου

Tο χτένισμά μου λέγεται «έχω μικρά παιδιά» και είναι το αγαπημένο μου

Να μην κοροϊδεύετε το ατημέλητο κοτσάκι μιας μαμάς επειδή συνήθως δεν έχει χρόνο να κάνει κάτι παραπάνω στα μαλλιά της.

Δεν έχει χρόνο να φτιάξει τα μαλλιά της επειδή τρέχει για να ετοιμάσει όλους τους άλλους στην οικογένεια και, στον λίγο χρόνο που της απομένει, δίνει προτεραιότητα στο  να βουρτσίσει τα δόντια της και να φορέσει καθαρά ρούχα.

Πιο πριν, πρέπει να ντύσει τα παιδιά, να φτιάξει τα πράγματά τους, να πλύνει τάκα τάκα τα πιάτα, να συμμαζέψει γρήγορα τους πάγκους της κουζίνας και να είναι στην ώρα της στο ραντεβού της. 

Δεν έχει όρεξη να φτιάξει τα μαλλιά της επειδή είναι πολύ κουρασμένη από τις αυπνίες, τον πόνο στο στήθος από τον θηλασμό, τα ξεσπάσματα των παιδιών που πρέπει να τα ηρεμήσει, να ετοιμάσει γρήγορα σνακ σε κάθε «πεινάω» που ακούγεται στο σπίτι, να πάει τα μεγαλύτερα παιδιά στις εξωσχολικές τους δραστηριότητες και να τα βοηθήσει στο διάβασμα. 

Προτεραιότητά της είναι τα παιδιά της κι αν το τίμημα της άνευ όρων αγάπη της προς αυτά είναι ένα ατημέλητο κοτσάκι που το κοιτούν υποτιμητικά, μπορεί να το αντέξει... Της αρκεί που τα μάτια των παιδιών της χαμογελούν και είναι γερά και υγιή. 

Γι΄αυτό, λοιπόν, να μην κοροϊδεύετε το ατημέλητο κοτσάκι μιας μαμάς. Είναι το σήμα κατατεθέν της, το στέμμα της, ένα σύμβολο πως όλα πηγαίνουν καλά.

Μετάφραση από LIVING Full

v