Για να φύγει η κρεμμυδίλα
Αν μόλις κόψατε κρεμμύδι ή σκόρδο και θέλετε να φύγει η άσχημη μυρωδιά, δοκιμάστε να τρίψετε τα χέρια σας σε ατσάλι ή κόκκους καφέ.
Όταν πέφτει πολύ αλάτι
Αν σε κάποιο φαγητό σας έχει πέσει πολύ αλάτι, απλώς ρίξτε μέσα μια καθαρισμένη πατάτα και θα απορροφήσει μέρος του.
Για να μην ραγίζουν τα αυγά
Όταν βράζετε αυγά, για να μην κάνουν ρωγμές προσθέστε μια κουταλιά του γλυκού αλάτι.
Ξεχωρίζοντας τα φρέσκα αυγά
Αν δεν είστε σίγουροι για το κατά πόσο είναι φρέσκα τα αυγά σας, τοποθετήστε τα σε νερό. Όσα μείνουν στον πάτο είναι φρέσκα. Αν μόνο η μια πλευρά του αυγού καταλήγει στον πάτο, τότε πρέπει το αυγό να χρησιμοποιηθεί άμεσα. Αν το αυγό επιπλέει, δεν είναι πια φρέσκο.
Οι μπανάνες τιμωρία!
Μην φυλάτε τις μπανάνες μαζί με άλλα φρούτα. Οι μπανάνες κάνουν τα άλλα φρούτα να σαπίζουν γρήγορα.
Κάντε τον μικροκυμάτων να λάμπει!
Το καθάρισμα του φούρνου μικροκυμάτων είναι μία από τις «ενοχλητικές» δουλειές του σπιτιού. Δείτε έναν εύκολο τρόπο για καθάρισμα στο άψε σβήσε.
1. Βάλτε σε ένα μπολ, μια κούπα ξύδι και μια κούπα νερό.
2. Τοποθετήστε το στο μικροκυμάτων και προγραμματίστε τον για περίπου 10'.
3. Μετά από 5-10 λεπτά αφαιρέστε προσεκτικά το μπολ με το καυτό υγρό και σκουπίστε απλώς το εσωτερικό με ένα πανί.
Για να μην ανθίζουν οι πατάτες
Σας έχει συμβεί να βγάλουν βλαστούς οι πατάτες; Για να το αποφύγετε, βάλτε μαζί τους ένα μήλο.
Σβήσιμο με κρασί
Αν έχει μείνει λίγο κρασί στο μπουκάλι και ξέρετε ότι θα χαλάσει, κάντε το παγάκια και χρησιμοποιήστε το για το μαγείρεμα.
Για να μην κολλάνε τα μακαρόνια
Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, από το να τα «παστώσετε» στο βούτυρο ή το λάδι, ξεπλύνετέ τα με κρύο νερό στο σουρωτήρι.
Το νερό από τα μακαρόνια
Μόλις βράσετε πατάτες ή μακαρόνια χρησιμοποιήστε το νερό για να ποτίσετε τα φυτά του σπιτιού. Θα τα βοηθήσει.
Πώς να κλείσετε σακουλάκια
Πόσες φορές προσπαθήσετε με αποτυχία να κλείσετε ένα σακουλάκι αποτελεσματικά; Δοκιμάστε αυτόν τον έξυπνο τρόπο, ακολουθώντας τις οδηγίες στις εικόνες.
Απόψυξη κρέατος
Όταν αποψύχετε το κρέας, ρίξτε λίγο ξίδι πάνω του. Όχι μόνο θα μαλακώσει, αλλά θα επιταχύνει και τη διαδικασία απόψυξης.
Για να μην ξεραθεί η μαύρη ζάχαρη
Για να μην σκληρύνει η μαύρη ζάχαρη τοποθετήστε μέσα μια φέτα μήλο ή ψωμί.
Για πληγές
Πάντα να έχετε ένα φυτό αλόη βέρα στην κουζίνα. Θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στα κοψίματα και τα καψίματα. Απλώς κόψτε ένα φύλλο και αλείψτε το ζελέ στην πληγή.
Για το λίπος από τις σούπες
Αν η σούπα σας βγήκε λίγο περισσότερο λιπαρή, τοποθετήστε μέσα ένα παγάκι. Το παγάκι θα προσελκύσει κοντά του το λίπος και έτσι θα το αφαιρέσετε πιο εύκολα.
Πώς να χωρίσετε το ασπράδι από τον κρόκο
Εκτός από τη γνωστή λύση με την εναλλαγή του κρόκου στα δύο ημι-τσόφλια, μπορείτε να δοκιμάσετε και το εξής κόλπο.
Ανακύκλωση λαδιού
Αν θέλετε να ξαναχρησιμοποιήσετε τηγανισμένο λάδι αλλά δεν ξέρετε τι είχατε τηγανίσει προηγουμένως με αυτό, απλώς τηγανίστε με το λάδι ένα κομμάτι τζίντζερ και θα απορροφήσει όλες τις οσμές.
Για να ξεκολλήσετε τα ποτήρια
Αν δύο ποτήρια νερό κολλήσουν μεταξύ τους, βάλτε πάγο στο εσωτερικό ποτήρι πάγο και ζεστό νερό στο εξωτερικό. Τα φαινόμενα συστολής και διαστολής είναι με το μέρος σας!
Ξεφλουδίζοντας αμύγδαλα
Για να αφαιρέσετε τη φλούδα από τα αμύγδαλα εύκολα, μουλιάστε τα σε ζεστό νερό για 15-20 λεπτά.
Για το μαύρισμα των μήλων
Απλώστε λίγο χυμό λεμονιού στην κομμένη επιφάνεια του μήλου για να μην μαυρίσει.