Έχω πολυκυστικές και προσπαθώ για 3ο παιδί; Θα μπορέσω να κάνω;

Έχω πολυκυστικές και προσπαθώ για 3ο παιδί; Θα μπορέσω να κάνω;
Ερώτηση:
Καλημέρα σας! Γέννησα φυσιολογικά δυο παιδάκια. Το πρώτο 2016 και το δεύτερο 2019. 3,930 το πρώτο και 3,830 το δεύτερο. Πάντα είχα πολυκυστικές και ο γιατρός όταν μου είπε ότι είμαι έγκυος είπε πως την δουλειά την έκανε η αριστερή ωοθήκη. Παίρνω γλουκοφαζ, ινοφερτ και φιλισιν...και παράλληλα με τη βοήθεια διατροφολόγου έχω μπει σε πρόγραμμα και έχω ήδη χάσει σε 2 μήνες περίπου 6 κιλά. Με τον σύντροφο μου θέλουμε ένα παιδί αλλά δεν έχει έρθει ακόμα. Με γλουκοφαζ ινοφερτ και φιλισιν θα καταφέρω να σταθεροποιήσω τον κύκλο μου και να κάνω κανονικά ωορρηξία έτσι ώστε να έρθει το μωράκι; Να σημειώσω ότι με τον πρώην μου δεν σκεφτόμασταν καν το θέμα παιδιών και απλά ήρθαν σε ανύποπτο χρόνο, ούτε έπαιρνα κάποιο φάρμακο.
Απάντηση:

Όταν υπάρχει θέμα σύλληψης το ζευγάρι θα πρέπει να ελεγχθεί με τις ειδικές εξετάσεις. Θα πρέπει λοιπόν να σας δούμε και να σας γράψουμε υστεροσαλπιγγογραφία, ορμονικές εξετάσεις, σπερμοδιάγραμμα και ειδικές εξετάσεις σπέρματος στο σύζυγο και ό,τι άλλο χρειάζεται για να μπορέσουμε να καταλάβουμε πού μπλοκάρει το σύστημα. Πάντα υπάρχουν λύσεις όσο πιο γρήγορα βρείτε το πρόβλημα τόσο πιο σύντομα θα έχετε το τρίτο μωρό στο σπίτι.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v