«Ο καρκίνος δεν νοιάζεται για το ποιος είσαι ή για το αν έχεις παιδί»

«Ο καρκίνος δεν νοιάζεται για το ποιος είσαι ή για το αν έχεις παιδί»

Το να μαθαίνεις ξαφνικά ότι έχεις καρκίνο μπορεί να σε διαλύσει ψυχικά. Όταν έχεις παιδιά ειδικά, οι φόβοι σου είναι πιο έντονοι και όλη η εμπειρία γίνεται ακόμα πιο επώδυνη.

Τα τελευταία χρόνια, πολλές διασημότητες μιλάνε δημόσια για την περιπέτεια υγεία τους με τον καρκίνο. Ανάμεσά τους και η ηθοποιός Ολίβια Μαν, η οποία διαγνώστηκε μετά τη γέννα του παιδιού της με καρκίνο του μαστού και χρειάστηκε να κάνει 4 χειρουργία μέσα σε 10 μήνες.

Μιλώντας στο People, μίλησε για το σοκ που υπέστη όταν είδε το σώμα της μετά τη διπλή μαστεκτομή αλλά και για το πώς βίωσε αυτή την κατάσταση.

«Όταν είδα τον εαυτό μου για πρώτη φορά στον καθρέφτη έπαθα σοκ. Ήταν απίστευτα δύσκολο. Κατέρρευσα τελείως», είπε.

Μετά την επανορθωτική χειρουργική επέμβαση το φθινόπωρο, η Mαν έχει αποδεχθεί πλέον τις αλλαγές στο σώμα της. «Τίποτα δεν είναι πια το ίδιο αλλά νιώθω καλύτερα», λέει η ηθοποιός, η οποία ξεκίνησε επίσης τον Νοέμβριο θεραπεία ορμονικής καταστολής για να μετριάσει τον μελλοντικό κίνδυνο καρκίνου, γεγονός που την έχει θέσει σε ιατρικά προκαλούμενη εμμηνόπαυση.

Πλέον αντιμετωπίζει τα πάντα με ψυχραιμία και απολαμβάνει όλες τις στιγμές με την οικογένειά της.

«Κάποια στιγμή, συνειδητοποιείς ότι ο καρκίνος δεν νοιάζεται για το ποιος είσαι, δεν τον νοιάζει αν έχεις μωρό ή αν δεν έχεις χρόνο. Σου επιτίθεται και δεν έχεις άλλη επιλογή από το να τον αντιμετωπίσεις κατά μέτωπο. Μπόρεσα να παλέψω και το έκανα - υπάρχουν πολλές γυναίκες που δεν έχουν αυτή την επιλογή. Αγωνίστηκα σκληρά και θα συνεχίσω να το κάνω», δήλωσε και πρόσθεσε ότι πλέον επικεντρώνεται στην ευαισθητοποίηση άλλων γυναικών που κινδυνεύουν από καρκίνο του μαστού. Μετά από μια απλή εξέταση που οδήγησε σε μια μαγνητική τομογραφία που της έσωσε τη ζωή, τονιζει: «Το μόνο που θέλω είναι να μπορούν περισσότερες γυναίκες να υπερασπιστούν τον εαυτό τους».

Πηγή: people.com

v