Φύλακας ζωολογικού κήπου ντύθηκε γορίλας για να φροντίσει γοριλάκι που το παράτησε η μαμά του

Φύλακας ζωολογικού κήπου ντύθηκε γορίλας για να φροντίσει γοριλάκι που το παράτησε η μαμά του

Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου Fort Worth στο Τέξας είχε μια πρωτότυπη και γλυκιά ιδέα προκειμένου να φροντίσει ένα νεογέννητο γοριλάκι, το οποίο απέρριψε η μαμά του λίγο μετά την γέννησή του. Οι φύλακες φόρεσαν στολή γορίλα και αποφάσισαν να παριστάνουν την μαμά του για να μην νιώσει την εγκατάλειψη.

Οι γιατροί έφεραν στον κόσμο την Jameela πραγματοποιώντας μια σπάνια επείγουσα καισαρική τομή στη γορίλα Sekani, αφού εκείνη γέννησε πέντε εβδομάδες νωρίτερα. Ίσως να φταίει αυτό που δεν μπόρεσε να δεθεί με τη νεογέννητη κόρη της με αποτέλεσμα να την απορρίψει.

Οι φύλακες του ζωολογικού κήπου χρειάστηκε να παρέχουν στην Jameela φροντίδα όλο το εικοσιτετράωρο και το έκαναν φορώντας στολή γορίλα για να μην νιώσει την εγκατάλειψη της μητέρας της. Ο ζωολογικός κήπος εκπαιδεύει επί του παρόντος έναν άλλο θηλυκό γορίλα, που ονομάζεται Gracie, για να αναλάβει το ρόλο της μαμάς της.

Εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου δήλωσε: «Η στολή γορίλα χρησιμοποιείται εν μέρει για να περιορίσει την επαφή ανθρώπου-ζώου, αλλά κυρίως για να μπορέσει η Jameela να συνηθίσει να κρατιέται από τη "γούνα" ενώ κινείται. Τα μωρά γορίλες εξαρτώνται από τις μητέρες τους για την μετακίνησή τους κατά τον πρώτο ή τον δεύτερο χρόνο της ζωής τους. Επιπλέον, το μωρό δεν νιώθει παρατημένο»

Πηγή: metro.co.uk

v