Διδυμούλες χειρουργήθηκαν μέσα στην κοιλιά της μαμάς τους και σώθηκαν!

Διδυμούλες χειρουργήθηκαν μέσα στην κοιλιά της μαμάς τους και σώθηκαν!

Όταν η Marni Cochrane ανακάλυψε στις 22 εβδομάδες κύησης, ότι τα διδυμάκια της κινδυνεύουν, έχασε τον κόσμο κάτω απ' τα πόδια της. Χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης, όμως, και τους καταπληκτικούς γιατρούς που την παρακολουθούσαν, τα κοριτσάκια της σώθηκαν και σήμερα είναι 5 μηνών.

Οι πέντε μηνών πλέον αδελφές διαγνώστηκαν με το σύνδρομο αναιμίας-πολυκυτταραιμίας διδύμων, μια σπάνια κατάσταση κατά την οποία το αίμα ρέει άνισα μεταξύ των διδύμων που μοιράζονται τον πλακούντα και έχει ως αποτέλεσμα το ένα έμβρυο να έχει χαμηλό αριθμό αίματος (αναιμία) και το άλλο έμβρυο υψηλό αριθμό αίματος (πολυκυτταραιμία).

Τόσο η αναιμία όσο και η πολυκυτταραιμία μπορεί να είναι επιβλαβείς για τα αναπτυσσόμενα μωρά πριν και μετά τη γέννηση.

Η πάθηση των κοριτσιών διαγνώστηκε από τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Gold Coast στις 22 εβδομάδες της εγκυμοσύνης της Marni και παραπέμφθηκε στο Mater Centre for Maternal Fetal Medicine στο Mater Mothers' Hospital για εξειδικευμένη φροντίδα.

Ο διευθυντής του Κέντρου Μητρικής Εμβρυϊκής Ιατρικής του Mater Dr. Glenn Gardener φρόντισε τα αγέννητα δίδυμα κορίτσια, πραγματοποιώντας δύο μεταγγίσεις αίματος στη μήτρα στην «πολύ αναιμική» Poppy και μια μετάγγιση αίματος ανταλλαγής στην πολυκυτταραιμική αδελφή της Billie, στις 29 και 32 εβδομάδες κύησης.

Τα διδυμάκια γεννήθηκαν 6 εβδομάδες νωρίτερα στις 14 Ιουνίου και πέρασαν 10 ημέρες
στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Η Marni δήλωσε ότι ένιωθε φοβισμένη, γνωρίζοντας τους κινδύνους που ενέχει η διαδικασία, αλλά ήταν αποφασισμένη να κάνει το καλύτερο για τις κόρες της.

Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και τα κοριτσάκια της σώθηκαν. Πλέον είναι 5 μηνών και υγιέστατα.

Πηγή: matermothers.org.au

v