Ε. Μελέτη: «όταν έκανα κρυοσυντήρηση, με κοιτούσαν σαν κακομοίρα που την πήραν τα χρόνια»

Ε. Μελέτη: «όταν έκανα κρυοσυντήρηση, με κοιτούσαν σαν κακομοίρα που την πήραν τα χρόνια»

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η Ελεονώρα Μελέτη στο περιοδικό In Style και στην δημοσιογράφο Ειρήνη Ζουρνατζή. Η γνωστή παρουσιάστρια μίλησε για την κρυοσυντήρηση ωαρίων που είχε πραγματοποιήσει πριν από λίγα χρόνια και τις συμπεριφορές που βίωσε από τους γύρω της.

Η γνωστή δημοσιογράφος έκανε γνωστή την απόφαση της υπογραμμίζοντας την τεράστια συμβολή της επιστήμης στην υποβοηθούμενη γονιμοποιήση. Παρά ταύτα σχολιάζει τις αντιδράσεις της κοινωνίας  που αντιμετώπισε και η ίδια.

«Εγώ ολοκλήρωσα τη διαδικασία όταν ήμουν 38 ετών. Από τότε είχα αισθανθεί διστακτικές ματιές και λύπηση. Θυμάμαι, είχα αδικαιολόγητη λογοδιάρροια και μια ανάγκη να εξηγήσω εντός λίγων λεπτών ότι δεν το κάνω επειδή δεν έχω σύντροφο ή είμαι κακομοίρα ή γιατί φοβάμαι ότι θα μείνω στο ράφι. Μέσα σε λίγα λεπτά δηλαδή έδινα τις απαντήσεις σε απορίες-ταμπού που πίστευα ότι έχουν οι γύρω μου. Ο κόσμος δεν είναι απόλυτα έτοιμος να δεχτεί όλο αυτό το νέο βήμα. Το αφήγημα με το οποίο έχουμε μεγαλώσει σε αυτήν την κοινωνία, άλλωστε, είναι «να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά». Έτσι έχουμε γαλουχηθεί. Πιστεύω όμως ότι η νέα γενιά θα αλλάξει εν καιρώ τα πάντα γύρω από αυτά τα στερεότυπα και ταμπού», είπε χαρακτηριστικά.

Παλαιότερα, σε ανάρτησή της στο Instagram, είχε γράψει: «Πριν από 6 χρόνια το θέμα της κρυοσυντήρησης ήταν ακόμα λίγο… αμήχανο. Δεν το πολύ μοιραζόσουν με τρίτους γιατί οι άλλοι σε έβλεπαν λίγο ωσάν… “κακομοίρα”. Που σε έχουν πάρει τα χρόνια και δεν έχεις παιδί, που τα έχεις όλα αλλά δεν έχεις ένα σύντροφο να κάνεις οικογένεια, που τι τις ήθελες τις καριέρες και τα άφησες όλα πίσω!».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Εleonora Meleti (@nonoram)

Πηγή: in.gr

v