Τι θα χρειαστείτε
2 ½ φλιτζάνια ρεβίθια
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια
¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
1 ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Tι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Για να γίνουν πιο νόστιμοι οι ρεβιθοκεφτέδες, τοποθετήστε τους σ’ ένα μπολ με νερό από το προηγούμενο βράδυ. Αφήστε να μουλιάσουν και να «φουσκώσουν».
Βήμα 2ο
Στραγγίστε και σκουπίστε πολύ καλά τα ρεβίθια και στην συνέχεια βάλτε τα στο μίξερ μαζί με το κομματιασμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αλεύρι, το αλάτι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν. Για να νοστιμίσει ακόμα περισσότερο το μείγμα, βάλτε επιπλέον λίγο κάρδαμο.
Αν το μίξερ σας είναι μικρό σε χωρητικότητα, χωρίστε τα υλικά μισά-μισά και χτυπήστε τα σε δύο δόσεις.
Βήμα 3ο
Χτυπήστε όλα τα υλικά μεταξύ τους μέχρι το μείγμα να αποκτήσει τραχιά υφή. Συγκεκριμένα φροντίζετε να μην το κάνετε αλοιφή και να υπάρχουν μέσα σε αυτό κομματάκια από ρεβίθι.
Βήμα 4ο
Μόλις το μείγμα πάρει την επιθυμητή μορφή και υφή, το μεταφέρετε σ’ ένα μπολ και με ένα πιρούνι το ανακατεύετε λίγο ακόμα. Επίσης, αφαιρείτε μεγάλα κομμάτια ρεβιθιού που τυχόν υπάρχουν.
Βήμα 5ο
Καλύπτετε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Βήμα 6ο
Σ’ ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνετε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Με βρεγμένα χέρια πλάθετε τα ρεβιθοκεφτεδάκια- χρησιμοποιείστε δύο κουταλιές της σούπας από τον χυλό για να βγουν σε ικανοποιητικό μέγεθος.
Βήμα 7ο
Ψήνετε τους ρεβιθοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με σος γιαουρτιού ή ακόμα και μέσα σε αραβική πίτα.
Πηγή και φωτογραφίες: toriavey.com