Τι θα χρειαστείτε
500 γραμμάρια κέικ σοκολάτας
50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
200 γραμμάρια σιρόπι από γλυκό κουταλιού βύσσινο
100 γραμμάρια φουντούκια
100 γραμμάρια καρυδόψιχα
150 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
200 γραμμάρια κλασική κουβερτούρα
200 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα
1 σφηνάκι λικέρ
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σε ένα μούλτι θρυμματίζετε το κέικ και το βάζετε σε ένα βαθύ μπολ.
Βήμα 2ο
Κόβετε σε χοντρά κομμάτια τα καρύδια και τα φουντούκια.
Βήμα 3ο
Αφού τα προσθέσετε και αυτά στο μπολ, λιώνετε το βούτυρο μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να πλάθεται το μείγμα.
Το αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι:
Βήμα 4ο
Απλώνετε το μείγμα σε μια λαδόκολλα, το τυλίγετε σφιχτά και το αφήνετε για 4 ώρες στην κατάψυξη.
Βήμα 5ο
Σε μπεν μαρί, λιώνετε την κουβερτούρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λευκή κουβερτούρα για να κάνετε τη διαφορά.
Βήμα 6ο
Αφού βγάλετε το ρολό από την κατάψυξη, το κόβετε σε λωρίδες. Αν είναι στρόγγυλο, κόβετε κάθε κομμάτι στη μέση για να πετύχετε το παραδοσιακό σχήμα της καριόκας.
Βήμα 70
Στρώνετε μια λαδόκολλα στον πάγκο, βουτάτε ένα- ένα τα κομμάτια στην λιωμένη κουβερτούρα και τα τοποθετείτε στην λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν.
Βήμα 8ο
Έπειτα, τα τυλίγετε με αλουμινόχαρτο για την σωστή συντήρησή τους!
Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!