Τι να κάνετε με τα παιδιά στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 20-21 Αυγούστου

Τι να κάνετε με τα παιδιά στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 20-21 Αυγούστου

Αν ανήκετε κι εσείς στη «φουρνιά» των αδειούχων που επέστρεψε αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, πιθανώς να ψάχνετε τρόπους να «ξεφύγετε» από το σπίτι το πρώτο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα μετά τις διακοπές. Παρά το ότι σχεδόν όλος ο Αύγουστος είναι μια σχετικά «νεκρή» περίοδος από διασκέδαση, δείτε πέντε προτάσεις για να περάσετε δημιουργικά αλλά και οικογενειακά αυτό το Σαββατοκύριακο.

1. Μπάτε σκύλοι αλέστε

Από την Πέμπτη 18 Αυγούστου, ο γλυκύτατος σκύλος Μαξ μάς κάνει παρέα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο πρωταγωνιστής του «Μπάτε σκύλοι αλέστε» θα τα βρει… σκούρα όταν η αφεντικίνα του αποφασίσει να του «κουβαλήσει» στο σπίτι έναν ακόμα σκύλο. Η θέση του απειλείται και η κόντρα μεταξύ των δύο τετράποδων φουντώνει μέχρι που θα αναγκαστούν να συνεργαστούν σε μια αναπάντεχη περιπέτεια. Η συνέχεια επί της οθόνης!

Δείτε εδώ πού παίζεται με υπότιτλους και εδώ πού παίζεται μεταγλωτισμένο. 

2. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο στο… Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Τα παιδιά, λειτουργώντας σε ομάδες, θα γνωρίσουν οκτώ ολυμπιακά αθλήματα, περνώντας από οκτώ σταθμούς και λύνοντας οκτώ γρίφους. Σε κάθε σταθμό θα παίρνουν μια κάρτα που θ’ αποτελεί το κομμάτι ενός παζλ. Η ομάδα που θα καταφέρει να το «συναρμολογήσει» πρώτη, θα νικήσει.

Πού: Κέντρο Πολιτισμού  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πότε: Κυριακή 21 Αυγούστου από τις 18.30 έως τις 20.00.

Για κράτηση θέσης, πατήστε εδώ. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

3. «Τα ψηλά βουνά» στη Ραφήνα

Αν σχεδιάζετε να κάνετε το μπάνιο του Σαββάτου προς Ραφήνα μεριά, ευκαιρία να το μετατρέψετε σε μια μονοήμερη εκδρομή που θα περιλαμβάνει και… θέατρο! Συγκεκριμένα, μπορείτε να απολαύσετε οικογενειακώς «Τα ψηλά βουνά», μια παράσταση που έκλεψε τις εντυπώσεις το φετινό χειμώνα, κάτω απ’ το φως των αστεριών.

Πού: Προαύλιος χώρος Γυμνασίου- Λυκείου Ραφήνας.

Πότε: Σάββατο, 20 Αυγούστου στις 9 το βράδυ.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.

4. Ταξιδέψτε μέχρι τη... Χώρα των Πειρατών

Ο Κάπτεν Κιντ και η Μπαρμπα Ρόσα περιμένουν τα παιδιά στο Νησί των Πειρατών για να τα μυήσουν σε όλα τα πειρατικά μυστικά! Θα μάθουν να «κουμαντάρουν» ένα πειρατικό πλοίο, να διαβάζουν χάρτες για να γίνουν κανονικοί πειρατές. Εκτός αυτού, η διασκέδαση συνεχίζεται στα αμέτρητα, άκρως καλοκαιρινά παιχνίδια του Athens Holiday Park.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

*Η Χώρα των Πειρατών θα είναι κοντά μας μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου. 

5. Εκδρομή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Αν θέλετε να οργανώσετε μια ξεχωριστή εκδρομή ανάμεσα στη φύση και τα ζώα,  επισκεφθείτε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Δείτε από κοντά τις καμηλοπαρδάλεις, τις ζέβρες και τους μονόκερους και θαυμάστε τις κολυμβητικές δραστηριότητες των θαλάσσιων θηλαστικών. Στο τέλος της βόλτας σας, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας δίπλα στην… Αφρικανική σαβάνα ενώ τα παιδιά παίζουν ξέγνοιαστα στον χώρο δίπλα.

Πού: Θέση Γιαλού, Σπάτα.

Πότε: Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο παραμένει ανοιχτό από τις 9 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου καθημερινά.

Εισιτήρια: Τα μεμονωμένα εισιτήρια κοστίζουν 16 ευρώ για τους ενήλικες και 12 ευρώ για τα παιδιά. Το οικογενειακό εισιτήριο που ισχύει για δύο ενήλικες και δύο παιδιά κοστίζει συνολικά 52 ευρώ. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

v